Legea RCA adoptată. Mașinile pot fi reparate în orice service

asigurările RCA

Legea RCA aduce o noutate importantă, proprietarii mașinilor cu polițe de asigurare valabile urmând să fie despăgubiți indiferent de service-ul în care își repară mașina.

Această modificare se numără printre amendamentele la legea RCA, care reglementează piața și modul de calcul al asigurărilor obligatorii, adoptate astăzi de Comisiile de Buget Finante, Transporturi si Infrastructura din Camera Deputatilor din Camera Deputaților.

Cristian Muntean, șeful Asociației Service-urilor Auto Independente, a salutat decizia comisiilor de specialitate: ”Din cele aproape 10.000 de serice-uri din România, circa 25 au adaosuri comerciale foarte mari. Nu ar trebui, pentru un procent marginal, să se intervină într-o piață liberă. Costurile cu reparațiile reprezintă doar o mică parte din costurile totale ale daunei. Polițele vor crește pentru că așa vor asigurătorii, nu din această cauză”

Potrivit lui Muntean, între cele trei sisteme de referință impuse de ASF existau diferențe la evalure și de 50%, iar asigurătorii alegeau cele mai mici prețuri, în dauna asiguraților.

Proiectul legii RCA a fost adoptat cu 226 voturi pentru, 25 voturi impotrivă și 4 abțineri de Camera Deputaților, una dintre noile reglementări instituind, de asemenea, ca bicicletele și căruțele să fie exceptate de la plata poliței de asigurare obligatorii RCA, fiind, astfel păstrată definitia inițială a vehiculului care trebuie asigurat. VEZI CARE SUNT CELELALTE MODIFICĂRI ADUSE LEGII RCA AICI.

Adaugati comentariu