Legea RCA, votată de Parlament. Care sunt noutățile

asigurările RCA

Legea RCA, intens dezbătută în ultimele zile, a fost aprobată de plenul Camerei Deputaților, cu 73 de voturi pentru, opt împotrivă și 13 abțineri. 

Principala modificare se referă la tariful de referinţă. Acesta va sta la baza calculului poliței RCA și va fi respectat de către toate firmele asiguratoare. În plus, Cartea verde nu va mai fi inclusă automat în contractul de asigurare, ci va fi plătită separat de șoferii care doresc să circule în afara României.

Actul normativ votat de Parlament elimină, de asemenea, vârsta șoferilor de pe lista de criterii folosite de firmele de asigurare în stabilirea costului poliței RCA.

Legea mai prevede că asigurarea poate fi plătită și în rate și poate fi făcută și pe o perioadă mai scurtă, de 1 sau 3 luni, față de cele 6 sau 12 luni, din prezent. O altă noutate este obligativatea acoperirii operațiunilor de tractare a autovehiculului avariat tot de către poliţa RCA.

Potrivit noilor reguli de calcul a polițelor RCA, firmele de asigurări vor avea obligația de a achita costurile reparațiilor într-un termen clar și fix, stabilit prin lege. Totodată, service-urile auto vor fi obligate să asigure toate reparațiile mașinilor asigurate.

Circul polițelor RCA e departe de final, însă. Și Guvernul se implică în scandalul asigurărilor RCA, senatorul PNL Teodor Atanasiu declarând în plenul Senatului că Executivul pregătește, separat de legea votată în Parlament, o Ordonanţă de urgenţă care va reglementa preţul RCA.

Adaugati comentariu