Legenda Porsche renaște anul viitor la Le Mans

O unică şi fascinantă istorie leagă Porsche de Le Mans. Anul 2014 va marca întoarcerea Porsche în cursa de 24 de ore de la Le Mans, cu două prototipuri LMP1, la 16 ani de la victoria generală a modelului Porsche GT1din 1998.

Anul viitor va reprezenta pentru Porsche începutul unui angajament pe termen lung faţă de Campionatul Mondial de Anduranţă (World Endurance Championship – WEC). Pe lângă campionatul de anduranţă de 24 de ore, Porsche participă, de asemenea, la şapte curse de 6 ore.

Noul set de reguli aplicate Campionatului Mondial de Anduranţă pentru 2014 cere echipelor să folosească pentru maşini cele mai recente tehnologii hybrid. Această nouă regulă pentru sezonul următor are ca obiectiv reducerea semnificativă a consumului de combustibil al maşinilor participante la curse. Astfel, noul Porsche LMP1 trebuie să îmbine eficienţa optimă cu cele mai bune performanţe. Pornind de la acest principiu, inginerii din motorsport se confruntă cu aceeaşi provocare precum colegii lor care lucrează la dezvoltarea modelelor de serie. Atât maşinile de curse, cât şi modelele de serie sunt create la Centrul de Dezvoltare Porsche din Weissach, oferind-le inginerilor posibilitatea de a face constant schimb de experienţă şi informaţii.

Ghidul „Meet the heroes of Le Mans” prezintă legătura dintre istoria succeselor Porsche în cele mai dificile curse de anduranţă şi transferul de tehnologii, oferind toate detaliile legate de pista de curse de la Le Mans (unde Porsche a înregistrat peste 100 de victorii, la diferite categorii) şi descrie toate maşinile Porsche care au participat, cu succes, în cursa de la Le Mans. Ghidul oferă, de asemenea, informaţii suplimentare despre piloţii şi inginerii implicaţi. Peste 200 de fotografii, înregistrări video şi posterele originale ale cursei completează acest pachet informativ fascinant.

Pentru a fi la curent cu pregătirile echipei LMP1 înainte de a-şi face apariţia la Campionatul Mondial de Anduranţă sau în cursa de 24 de ore de la Le Mans, puteţi vizita  HYPERLINK „http://www.porsche.com/mission2014” www.porsche.com/mission2014. Aici vor fi disponibile fotografii, filme, informaţii de fond şi chiar o „călătorie virtuală” în istoria Porsche pe circuitul de curse.

Adaugati comentariu