Lengendarul parteneriat dintre Williams și Renault revine în 2012

Divizia Renault Sport F1 anunță cu plăcere reluarea colaborării cu echipa Williams F1, atât pentru aspectele ce țin de motoarele utilizate în Campionatul Mondial de Formula 1, cât și pentru șasiuri.

Renault Sport F1, divizia de Formula 1 a constructorului Renault va asigura echipei AT&T Williams performantele motoare V8 câștigătoare ale titlului mondial în 2010, pentru sezoanele 2012 și 2013.

Pe lângă asigurarea motorizărilor pentru echipa Williams în sezoanele 2012 și 2013, alianța nou formată va beneficia și de alte oportunități de business și de marketing. Mai mult, colaborarea va continua și după introducerea noilor motorizări V6 supraalimentate, începând cu anul 2014. Parteneriatul se anunță a fi foarte profitabil pentru ambele părți, istoria girând pentru această afirmație.

Alianța originală anglo-franceză s-a bucurat de un succes enorm între anii 1989 și 1997, concretizat în patru titluri de campion mondial al piloților, cinci titluri la constructori și 63 de victorii în Marile Premii. De asemenea, unele dintre momentele antologice ale anilor ’90 au avut în prim-plan monoposturi Williams-Renault, ca de exemplu victoria lui Nigel Mansell în Marele Premiu al Marii Britanii din 1992, cel de-al patrulea titlu mondial pentru Alain Prost, sau legendarele dueluri dintre Damon Hill, Jacques Villeneuve și Michael Schumacher.

Bernard Rey, președintele Renault Sport F1 a declarat:  „Renault continuă tradiția în Formula 1, dar se va reorienta pentru a obține performanțe deosebite într-o manieră economică cat mai eficientă, iar parteneriatul cu Williams are un potențial enorm să continue lista de rezultate excelente obținute în ultimii ani cu ceilalți parteneri ai noștri. Williams a făcut pași importanți în ultimul timp, atât din punct de vedere tehnic, cât și din punct de vedere al acțiunilor de marketing, iar senzația noastră este că parteneriatul nou înființat este un alt pas important pentru echipa britanică. Este o dovadă în plus a dorințele de performanță ale echipei patronate de Frank Williams, dorințe care rezonează perfect cu planurile noastre legate de Formula 1.

Începând cu sezonul 2012 vom avea parteneriate cu patru echipe de Formula 1, și vom deveni astfel cel mai important furnizor de motoare din campionat, aspect ce se va dovedi important și dincolo de pista de concurs. Astfel aceste colaborări vor aduce beneficii campaniilor noastre de marketing, dar mai ales vor genera tehnologii viabile ce vor fi implementate în cel mai scurt timp pe autovehiculele de serie produse de Renault

Nu în ultimul rând, simpla reînviere a brandului Williams-Renault este un motiv de mândrie pentru toată lumea. Împreună am produs în trecut unele automobile de curse care au devenit legende, care sunt și acum recunoscute pentru performanțel e de care erau capabile și peste toate, acea perioadă rămâne cea mai bună din istoria participării Renault în Formula 1. Este cu adevărat o oportunitate imensă, atât pentru Renault, cât și pentru Williams.”

Frank Williams, proprietarul echipei AT&T Williams a adăugat: „Suntem foarte fericiți și foarte mândri de noul parteneriat cu Renault. Acesta aduce un plus echipei noastre de Formula 1 și vine perfect în completarea colaborării cu Jaguar pe care am inițiat-o recent. În același timp le suntem foarte recunoscători celor de la Cosworth; au fost niște parteneri de încredere în ultimii doi ani, atât în chestiunile legate de lumea curselor, cât și în alte aspecte ale colaborării noastre și sunem nerăbdători să mai colaborăm cu ei pe viitor, dacă se vor mai ivi oportunități.

Colaborarea din trecut cu Renault s-a dovedit a fi cea mai prosperă perioadă din istorie pentru echipa Williams, dar nu ne vom culca pe o ureche, mulțumindu-ne cu amintirile din trecut. Trebuie să privim cât mai încrezători spre viitor și să ne reconstruim reputația de temut pe care o aveam pe pistele de Formula 1, iar acest parteneriat cu Renault are toate șansele să concretizeze acest plan.

Comentăm?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Revista Auto Expert nr. 240, feb. 2023

Revista Auto Expert nr. 240, feb. 2023

Tradiția ne arată că ediția din februarie a revistei Auto Expert este dedicată, în egală măsură, pragmatismului și creativității. Și cine suntem

Scroll to Top