Lewis Hamilton a câştigat al 1000-lea Marele Premiu

Moment legendar in istoria Formulei 1. Britanicul Lewis Hamilton a câştigat Marele Premiu cu numărul 1000.

Este clipa de glorie a celor de la Mercedes-AMG Petronas Motorsport. Dubla obţinută în Marele Premiu cu numărul 1000 din istoria Formulei 1 este cea de a treia consecutivă din acest an. Pentru Lewis Hamilton victoria din China reprezintă cea de a 75-a din cariera sa iar pentru echipa Mercedes-Benz a 90-a.

Duo-ul Hamilton-Bottas domină începutul de sezon, în timp ce Ferrari, principalul rival, pare că nu poate ţine ritmul impus de Mercedes.

Lewis Hamilton

Pentru mine, nu a fost un week-end perfect, dar munca depusă s-a văzut. Inainte să sosim aici, nu ştiam unde ne aflăm în raport cu Ferrari, pentru că ei au fost foarte rapizi în Bahrain. Valteri a demonstrat că este un pilot rapid pe durata întregului week-end şi a făcut o treabă foarte bună. Am realizat o performanţă extraordinară clasându-ne pe primele două locuri în Marele Premiu cu numărul 1000. Am reuşit să mă detaşez la start iar restul este istorie. Strategia noastră a funcţionat foarte bine în aceste prime trei curse ale anului. Vreau să le mulţumesc fanilor din China, au fost incredibili. M-au întâmpinat la aeroport, apoi în fiecare zi la hotel şi în cursă. Sezonul se anunţă foarte interesant, habar nu am ce se va întâmpla în următoarele curse, dar sunt foarte nerăbdător să aflu.

 

Valtteri Bottas

Pentru noi, ca echipă, începutul de sezon a fost perfect. Nu-mi imaginam să obţinem trei duble la rând. Am reuşit să speculăm fiecare oportunitate. Pentru mine, personal, cursa de azi a fost un pic dezamăgitoare, pentru că am plecat din pole-position. Am pierdut locul întâi la start. Maşina mea a derapat pe linia albă de la boxe şi astfel am pierdut primul loc în favoarea lui Lewis. Victoria se găseşte în detalii şi, din păcate, tocmai acest detaliu a decis restul cursei. Dacă privim pozitiv, am avut un ritm foarte bun aici, în Shanghai, mult mai bun decât în Bahrain. Ne aflăm pe o linie ascendentă dar trebuie să forţăm în continuare. Cursa de la Baku este unică, sunt alte provocări pe care trebuie să le parcurgem.

 

Toto Wolff

Este uimitor modul în care am câştigat cel de al 1000-lea Mare Premiu de Formula 1. Zilele trecute am formulat tot felul de strategii şi avantajul nostru faţă de Ferrari s-a văzut imediat. Italienii sunt foarte rapizi pe liniile drepte, nu ştiu încă dacă monopostul lor este mai puternic sau dacă al nostru are probleme de aerodinamică. Va trebui să mai lucrăm la capitolul linii drepte. Faptul că am adus ambele monoposturi la pitstop în acelaşi timp a fost foarte riscant. Puteam pierde totul când conduceam cursa detaşat. Pe de altă parte, am fi pierdut poziţii dacă am fi adus unul din  piloţi mai devreme. Aşa că, fix acel moment era oportun pentru ambii piloţi. Planul nostru a funcţionat perfect şi mecanicii s-au sincronizat extraordinar. Următoarea cursă, la Baku, va fi interesantă penrtu că are o linie dreaptă foarte lungă şi trebuie să lucrăm un pic la putere şi aerodinamică.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top