Lewis Hamilton, din nou campion mondial în Formula 1

Pilotul Mercedes-AMG PETRONAS Motorsport Lewis Hamilton este noul Campion Mondial, la o săptămână după ce echipa sa și-a adjudecat titlul la Constructori. Britanicul a terminat al 9-lea, dar a fost suficient, pentru că principalul său rival, Sebastian Vettel, de pe locul al 4-lea, nu a luat suficiente puncte pentru a-i putea bloca sărbătoarea.

Sesiunea de calificări nu fusese deloc una propice pentru monoposturile Mercedes, care porneau în Marele Premiu al Mexicului din linia a doua a grilei de start. Și ca și cum nu era suficient, Lewis Hamilton a intrat în coliziune cu cel plecat din pole position, Sebastian Vettel, iar cei doi au fost nevoiți să treacă pe la boxe pentru a-și cosmetiza mașinile și au ieșit pe ultimele poziții.

Lewis Hamilton Mexico (1)

“M-a lovit intenționat”, s-a plâns Hamilton echipei sale. Dar neamțul era deja ocupat cu propriul său război cu Felipe Massa, care l-a forțat să iasă de pe circuit pentru a evita o nouă coliziune.

Între timp, Max Verstappen, plecat de pe poziția a doua, se distra în fruntea plutonului, iar Valtteri Bottas, care abia scăpase din haosul provocat în fața lui, îl vâna din urmă. Colegul lui Max, Daniel Ricciardo, a încheiat din nou cursa mult prea devreme, din cauza unei defecțiuni a turbinei.

Lewis Hamilton Mexico (4)

Având deja un avans de 13 secunde, Max a fost rugat de echipa sa, în repetate rânduri, să nu mai forțeze, după ce inginerii au observat că deja câștiga o secundă pe tur în fața lui Valtteri Bottas. Olandezul în vârstă de 20 de ani, amuzat de situație, și-a cerut iertare că nu poate merge mai încet.

Cu două tururi înainte de final, Lewis Hamilton a fost pus din nou în pericol, într-un duel cu Fernando Alonso, iar monoposturile lor s-au atins.

Lewis Hamilton Mexico (7)

Max Verstappen a obținut cea de-a treia victorie a sa în Formula 1, în timp ce Valtteri Bottas a trecut al doilea linia de sosire. De pe 9, Lewis Hamilton a sărbătorit cel de-al patrulea titlu Mondial,, devenind cel mai titrat pilot britanic din Formula 1.

Hamilton s-a oprit în fața fanilor pentru un discurs, înainte de baia de șampanie de pe podium și de la standul echipei sale.

Adaugati comentariu