Lewis Hamilton este noul (și vechiul) campion din Formula 1. Șeful lui e pe jumătate român!

Lewis Hamilton Mexico Grand Prix (1)

Lewis Hamilton este noul (și vechiul) campion din Formula 1. Pilotul britanic de la Mercedes-AMG Petronas Motorsport și-a adjudecat titlul mondial cu numărul cinci.

A fost cursa cu numărul 226 în Marele Circ pentru Lewis Hamilton, care intră acum în clubul select al celor trei piloți care au câștigat titlul mondial de cinci ori, alături de Juan Manuel Fangio și Michael Schumacher.

Lewis Hamilton Mexico Grand Prix (2)

Hamilton a trecut al patrulea linia de sosire în Mexic, acolo unde a câștigat olandezul Max Verstappen de la Red Bull Racing. Pe podium au mai urcat cei doi piloți de la Ferrari, Sebastian Vettel și Kimi Raikkonen. Colegul lui Hamilton, Valtteri Bottas, s-a mulțumit cu un loc 5 în Marele Premiu al Mexicului.

Poziția a patra a fost suficientă pentru Lewis pentru a-i anula orice șansă la titlu rivalului Vettel, în fața căruia are deja un avantaj de 64 depuncte, imposibil de remontat în cele două curse rămase din acest sezon, în Brazilia și la Abu Dhabi, în Emiratele Arabe Unite.

Lewis Hamilton

Mercedes-AMG Petronas Motorsport are șanse mari să câștige din nou titlul la Constructori. Are 585 de puncte în fața celor de la Ferrari, cu 540. Au mai rămas în joc 86 de puncte.

Mercedes este condusă de un șef care este pe jumătate român. Cel care conduce divizia de motorsport constructorului german, Toto Wolff (Torger Christian Wolff) are tată român și mamă poloneză.

Adaugati comentariu