Lexus GX Overland Concept e pregătit pentru Montreal

Lexus GX Overland Concept e pregătit pentru Montreal

Lexus a expus un interesant prototip la Montreal International Auto Show: GX Overland Concept. A fost creat special pentru aventuri în sălbăticie de către divizia Canadiană, pornind de la un model și accesorii deja disponibile pe piață.

Montreal International Auto Show are un pronunțat caracter local. Totuși, GX Overland Concept a reușit să ne atragă atenția datorită combinației de lux și robustețe neînduplecată. Prototipul joacă cartea „overlanding-ului” – un format din ce în ce mai îndrăgit în America de Nord. Acesta descrie călătorii de aventură realizate fără suport tehnic către destinații îndepărtate din mijlocul naturii.

GX Overland, la joacă în natură

Specialiștii Lexus Canada au pornit de la un model standard GX 460 Executive Package. Primele schimbări au avut loc la nivelul stilistic: caroseria are o nuanță deschisă de albastru, jante întunecate și o hartă topografică supra-tipărită pe zone întinse. În spate există suport pentru roată de rezervă externă. Sub caroserie inginerii companiei au montat o serie de „skid plates”, precum și componente de suspensie de la Icona – inclusiv un kit de înălțare.

Lexus GX Overland Concept e pregătit pentru Montreal

Interiorul pare cât se poate de neatins – multă piele de culoare roșie și sistemul de entertainment pentru locurile din spate sunt trăsăturile esențiale. Sub capotă, aceeași poveste – V8-ul de 4,6 litri rămâne nemodificat. Acesta dezvoltă 305 CP și 446 Nm, fiind legat la sistemul AWD permanent prin intermediul unei transmisii automate cu șase trepte. Nu lipsesc sistemele opționale „Terrain Select” și „Crawl Control”.

Lexus GX Overland Concept e pregătit pentru Montreal

Toate aceste elemente nu sunt ieșite din comun – însă GX Overland are un as „în mânecă”… adică pe plafon. Ansamblul suprapus găzduiește un cort extensibil și încă două accesorii perfecte pentru viața în sălbăticie. Este vorba de o tendă (paravan din pânză împotriva soarelui). Și de un duș de călătorie… E clar, nu mai lipsea decât să găsim și o mini-bucătărie în portbagaj!

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top