Lexus IS vrea să tulbure apele teutone din clasa medie

Lexus a lansat noua generație IS la Salonul Auto de la Detroit, preluând o mare parte din elementele de design promovate de spectaculosul concept LF-CC. Rezultatul final va relansa sedanul de clasa medie IS pe un segment foarte disputat la nivel mondial.

Designul nu a fost un punct forte pentru producatorul premium japonez in ultimii ani, dar aceasta situatie pare a se schimba. De la introducerea la inceputul lui 2012 a pachetelor F-Sport pentru modelele RX si GS, care promovau o agresivitate surprinzatoare pentru Lexus, multi au banuit ca japonezii au in plan o schimbare abrupta de optica.

Noul IS nu face decat sa confirme faptul ca Lexus are planuri mari, iar imaginea joaca un rol important intr-un segment in care clientii au pretentii pe masura bugetelor. E dificil sa alegi cel mai reusit unghi a lui IS, fie ca privesti grila cu textura elaborata incadrata de luminile de zi ce par sculptate in spoiler, sau stopurile elegante ce se prelungesc agresiv pe aripile spate. Am spus intotdeauna ca designul este o chestie subiectiva prin excelenta, dar imi vine greu sa cred ca exista persoane care ar putea considera noul IS ca fiind altceva decat spectaculos. Trebuie totusi mentionat ca modelul afisat beneficiaza de aspectul pachetului F-Sport.

Ca si exteriorul, interiorul nu are nici macar un reper comun cu vechiul model, cu o consola centrala similara ca layout cu cea a lui GS si cadrane de bord inspirate de la supercar-ul Lexus LF-A. Ca un bonus care sa sustina sportivitatea exprimata de exterior, consola centrala este usor orientata catre sofer. Din pacate, primele poze cu interiorul arata ca Lexus a ramas fidel controller-ului tip mouse care nu ne-a impresionat pe nici un model al producatorului japonez testat pana acum. Ramane de vazut daca Lexus a imbunatatit interfata sistemului multimedia sau doar rezolutia. Spatiul interior se anunta si el sensibil mai bun decat in cazul vechiului model, beneficiind in mod direct de ampatamentul si latimea superioara.

Cat despre motorizari, Lexus nu a dat inca publicitatii date oficiale, dar ne asteptam la propulsoare pe benzina plus o versiune hibrida, semn ca Lexus ramane fidel abordarii non-diesel pe care o promoveaza de la lansarea marcii. Asta inseamna ca in Europa cel putin, noul model va avea o clientela potentiala destul de restransa.

Adaugati comentariu