Lexus LBX Hybrid: fotografii și informații oficiale

Lexus LBX autoexpert.ro

Lexus a adaugat în gama sa un nou model SUV de clasă mică numit LBX. Noul SUV folosește platforma TNGA-B, o arhitectură comună cu cea a modelului Toyota Yaris Cross.

Lexus LBX a fost anunțat de o imagine teaser publicată acum câteva zile. Astăzi, Lexus a prezentat oficial noul său SUV de clasă mică. Cu o platformă comună cu modelul Toyota Yaris Cross, noul Lexus LBX se adresează clienților care au nevoie de un model crossover urban.

Lexus LBX autoexpert.ro

Lexus LBX Hybrid

De altfel, acronimul LBX vine de la Lexus Breakthrough Crossover, noul model fiind gândit special pentru piața europeană. Oficialii mărcii nipone spun că platforma TNGA-B a fost modificată substanțial pentru a oferi clienților un model Lexus complet. Noul Lexus LBX este cel mai mic model din gama europeană actuală a constructorului premium. Noul SUV are 4.190 de mm lungime, 1.825 de mm lățime, 1.545 de mm înălțime și un ampatament de 2.580 de mm. Portbagajul are un volum de 332 litri.

Lexus LBX autoexpert.ro

La interior, LBX oferă o planșă de bord digitală de 12,3 inchi și un ecran central de 9,8 inchi. Sistemul multimedia suportă Apple CarPlay wireless și Android Auto.

Lexus LBX autoexpert.ro

Lexus va oferi pentru început o singură motorizare pentru LBX: sistem hybrid cu motor pe benzină de 1.5 litri cu trei cilindri cu o putere totală de 136 CP și 185 Nm. Ulterior, va fi adăugată și o variantă cu tracțiune integrală E-Four, ce va utiliza un motor electric și pentru puntea spate. Lexus LBX poate accelera de la 0 la 100 km/oră în 9,2 secunde.

Primele livrări ale noului model Lexus LBX vor avea loc în prima parte a anului viitor.

Via Lexus

 

 

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Porsche Track Experience 2023 AutoExpert.ro

Porsche Track Experience 2023

Din când în când, mai particip la câte un eveniment care să-mi ofere o imagine clară, completă asupra industriei auto trecute, actuale

Scroll to Top