Lexus LC 500 Coupe. De la concept la realitate

Lexus LC 500 readuce brandul nipon în segmentul tot mai rarefiat al coupe-urilor de lux. Cu adevărat spectaculoasă este tranziția suprinzător de lină de la concept la realitate.

Patru ani. Atât s-a scurs de la prezentarea lui LF-LC, conceptul futurist ce anunța liniile unui nou rival pentru Mercedes SL și Porsche 911. Surprinzător, de atunci până astăzi, nimic nu s-a schimbat, versiunea de serie preluând ad-literam designul extravagant al precursorului său.

Singurele modificări, greu de detectat, au vizat redimensionarea subtilă a oglinzilor laterale și a blocurilor optice frontale. Semnificativ mai lung și mai lat decât un Mercedes SL, Lexus LC 500 este un coupe cu patru locuri, ce afișează o lungime de 4,76 metri, o lățime de 1,92 metri și o lățime de senzație, de numai 1,35 metri.

Lexus-LC500-13

Alături de Lexus LC 500 vede lumina zilei și o platformă complet nouă. Denumită GA-L (global architecture for luxury vehicles), noua arhitectură modulară va sta la baza întregii game de modele cu tracțiune spate din panoplia Lexus, inclusiv viitorul LS.

Aluminiul și oțelul de înaltă rezistență sunt folosite pe scară largă, totul pentru ca LC 500 să devină cel mai dinamic Lexus din istorie. Rigiditatea torsională este mai bună chiar decât cea cu care se lăuda supercarul LF-A cu structură din fibră de carbon, repartiția maselor pe punți în raport 52/48 fiind, de asemenea, excelentă. Motorul este montat central în față, cât mai aproape de extremitatea inferioară a șasiului, Lexus LC 500 urmând să ofere, conform creatorilor săi, o experiență incisivă, cu adevărat memorabilă, de condus.

Lexus-LC500-42

Motorul este un V8 aspirat de înaltă turație, binecunoscuta unitate de 5 litri și 477 CP ce face deja carieră alături de IS-F și GS-F. Și la capitolul transmisie LC 500 e decis să facă furori, noul coupe Lexus fiind înzestrat cu o cutie Aisin complet nouă cu zece trepte, cu una mai mult decât oferă, în prezent, Mercedes. Accelerația de la 0 la 100 km/h se va situa sub pragul de 4,5 secunde.

Adaugati comentariu