Lexus LC, debut în Cursa de 24 de ore de la Nürburgring

Lexus LC

Lexus LC va concura pentru prima dată în cursa de 24 de ore de la Nürburgring, întrecere care se va desfășura în perioada 10-13 mai. Gazda întrecerii care poartă titulatura de ADAC Zurich 24-Hours este celebrul traseu de 25 de kilometri care include Nordschleife și circuitul de Grand Prix.

Modelul de competiție a fost dezvoltat de cei de la Toyota Gazoo Racing, care se ocupă de operațiunile de motorsport ale grupului. Potrivit informațiilor oferite de aceștia, modificările au vizat o mulțime de aspecte pe care inginerii companiei urmează să le folosească și la mașinile de serie. Este vorba de reducerea greutății și creșterea rigidității caroseriei, creșterea gradului de vizibilitate oferit de cockpit, aerodinamica, dezvoltarea propulsorului (creșterea puterii prin reducerea fricțiunii și reducerea consumului de combustibil sunt cele mai importante aspecte) și a suspensiilor.

Echipajul care va lua startul este compus integral din japonezi, pilotul principal Takeshi Tsuchiya urmând să fie sprijinit de Takamitsu Matsui, Naoya Gamo și Yuichi Nakayama.

Adaugati comentariu