Lexus RX: informații și fotografii oficiale

Lexus RX a ajuns la a cincea generație. Noul SUV japonez folosește acum o platformă nouă și primește versiune plug-in hybrid.

A cincea generație Lexus RX a fost prezentată oficial. Cu o platformă nouă, SUV-ul japonez vine acum cu un ampatament mărit cu 60 mm, design complet nou și o serie de noi soluții la capitolul propulsie.

Lexus RX – generația a cincea

Noul RX are un design specific mărcii Lexus, fiind acum mai bine integrat în gamă alături de fratele său mai mix NX. La interior, noul RX primește ecranul central de 14 inchi cu funcție tactilă, iar sistemul de control prin touchpad a fost eliminat.

Pentru Europa, Lexus propune trei variante cu propulsie hibridă și una convențională. Astfel, clienții europeni care preferă un tren de rulare convențional vor putea alege RX 350 cu motor 2.4 benzină de 279 CP și 430 Nm. Transmisia este automată cu 8 trepte.

Pentru cei care preferă sistemele hibrid, Lexus propune modelele RX 300h (motor termic 2.5 litri și motor electric pentru un total de 245 CP) sau RS 500h (2.4 benzină și motor electric pentru 371 CP). Acesta din urmă este primul model Lexus ce oferă un motor turbo într-un sistem hybrid și va primi și echipare F Sport.

O altă noutate absolută este modelul RX 450h+. Pentru prima dată, Lexus RX propune și un sistem plug-in hybrid. Sistemul folosește motorul 2.5 litri alături de un motor electric pentru un total de 306 CP. Bateria are 18.1 kWh, iar autonomia în mod electric este de 65 kilometri.

Noul model poate fi deja comandat pe o serie de piețe europene, iar primele livrări sunt prevăzute la finalul anului.

Via Lexus

Adaugati comentariu