Lexus UX Concept: Rival japonez pentru Audi Q2 și Q3

Abia lansat, Audi Q2 are deja un rival: Lexus UX. Conceptul pregătit pentru Salonul de la Paris prefigurează un viitor SUV de clasă mică sau compactă al casei nipone.

Desenat de centrul de design european Lexus, ED2, prototipul UX este un promotor al muchiilor ce duce mai departe filozofia de stil curentă a mărcii.

Modelul de serie va fi poziționat sub actualul NX și ar putea fi creat pornind de la platforma tehnică și motorizările viitoarei Toyota C-HR, un SUV aflat la granița dintre clasa mică și cea compactă. Lexus UX ar putea, astfel, concura nu doar cu Audi Q2, ci și cu fratele mai mare al acestuia, Q3.

Lexus a înregistrat deja la biroul european de patente mai multe denumiri dedicate viitorului crossover: UX200, UX250, UX 250h, ceea ce susține teoria conform căreia modelul de serie va prelua motoarele Toyotei C-HR, un turbo de 2 litri pe benzină, respectiv un hibrid.

Detalii complete referitoare la dimensiunile și specificațiile tehnice ale conceptului Lexus UX vor fi date publicității în ajunul debutului oficial de la Paris, pe 29 septembrie.

Adaugati comentariu