Lexus va lansa primul său model plug-in hybrid în 2021

Lexus a publicat o serie de planuri de viitor ce implică lansarea unui model plug-in hybrid și un model electric pe o platformă dedicată.

Lexus a anunțat că a depășit două milioane de automobile electrificate vândute din 2005 și până astăzi. Primul model electrificat din gama Lexus a fost modelul SUV RX400h din 2005.

Lexus model plug-in hybrid – lansare în 2021

Primul plug-in hybrid al companiei va fi lansat anul acesta, iar în 2022 va fi prezentat primul model electric dezvoltat pe o platformă dedicată. Până în 2025, Lexus va lansa 20 de modele și versiuni noi, peste 10 dintre acestea urmând să fie electrificate.

Anul viitor, Lexus va lansa primul său model electric dezvoltat pe o platformă dedicată. Lexus are acum în gamă un SUV electric numit UX 300e, dar acest model folosește o platformă utilizată și de versiunile cu motoare termice.

Planurile diviziei premium din cadrul grupului Toyota mai includ lansarea a 20 de modele și versiuni noi, peste 10 dintre acestea urmând să fie electrificate (hibrid, hibrid plug-in și electric) până în anul 2025.
Tot până în 2025, Lexus își propune ca vânzările de vehicule electrificate să ajungă la 50% din vânzările totale. De asemenea, până în anul 2050, Lexus își propune să devină un brand neutru în ceea ce privește emisiile de carbon.

Lexus IS 500 F Sport Performance

Via Lexus

Adaugati comentariu