LF-SA prefaţează un mini-Lexus

Lexus LS-FA

Lexus aduce la Geneva un concept care prefaţează un viitor model de clasă mică. Ceea ce ar trebui să fie cel mai mic model din istoria japonezilor promite un design de-a dreptul spectaculos.

Deocamdată doar la stadiul de concept, LF-SA ar trebui să fie echivalentul dimensional al lui Toyota Yaris. Iar asemănările s-ar opri aici, pentru că viitorul model Lexus (asta dacă se va lua hotărârea intrării în producţie) ar urma să fie altceva. Şi model de clasă mică şi crossover şi mini-SUV, un pachet toate-n unu´ foarte atrăgător.

Îţi sare, efectiv, în ochi grila radiatorului, cu o formă de-a dreptul nebună. De fapt, nici un element al caroseriei nu are o formă comună, toate fiind împinse la extrem. Jantele sunt spectaculoase, blocurile optice de-a dreptul sălbatice, toate reprezentând garanţia faptului că standul Lexus va fi martorul a mii şi mii de blitz-uri descărcate către micuţul roboţel.

Lexus LS-FA (5)

La interior s-a adoptat o linie minimalistă, cu cât mai puţine elemente de comandă. Volanul are, cum altfel, un aspect atipic, iar consola centrală are integrat un ecran tactil de dimensiuni mari. E limpede că de la acest stadiu la unul de automobil de producţie este drum lung, dar declaraţia de putere a departamentului de design Lexus poate fi pusă, măcar parţial, în practică de iscusinţa inginerilor niponi.

Adaugati comentariu