Limita de viteza in localitati creste la 70 km/h – proiect

Limita de viteza in localitati ar putea creste de la 50 la 70 km/h, pentru autovehiculele din categoriile A si B, respectiv de la 50 la 60 de km/h pentru celelalte categorii de vehicule, potrivit unui proiect de lege depus la Senat.

In prezent, limitele de viteza mai mari de 50 km/h se stabilesc numai cu avizul Politiei rutiere. Pe anumite sectoare de drum din interiorul localitatilor, administratorul drumului poate stabili, pentru autovehiculele din categoriile A si B, si limite de viteza superioare, dar nu mai mult de 80 km/h.

Tot cu acordul Politiei Rutiere, se pot stabili si limite de viteza inferioare, dar nu mai putin de 10 km/h pentru tramvaie ti de 30 km/h pentru toate autovehiculele.

Acelasi proiect de lege prevede ca indicatoarele rutiere provizorii de avertizare si restrictionare a vitezei in trafic aflate pe sectoarele de drum unde au loc lucrari sa fie insotite de placute aditionale, lizibile, inscriptionate cu perioada de desfasurare a lucrarilor si intervalul orar in care se executa acestea.

Aceste indicatoare isi pierd valabilitatea, la expirarea perioadei de executie, inscrisa pe placutele aditionale, indicatoarele rutiere.

Proiectul de lege este semnat de senatorii PSD Sorin Bota, Ioan Denes, Mihai Fifor si Serban Nicolae si a fost depus la Senat in data de 11 octombrie.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Rimac Technology - BMW

Parteneriat BMW Group – Rimac Technology

Grupul BMW a încheiat un parteneriat „pe termen lung” cu Rimac Technology, divizie independentă a companiei croate care, alături de Porsche, este

Scroll to Top