Lister Jaguar XJS Le Mans de vânzare

Lister Jaguar XJS Le Mans autoexpert.ro

V12 twin-supercharged. Automobil istoric. Kit exterior widebody. GT-ul perfect, Lister Jaguar XJS Le Mans, este de vânzare.

Mulți dintre noi nu au auzit de Lister. Compania britanică a produs unele dintre cele mai de succes automobile de competiții din anii 50. În era modernă, Lister este cel mai apreciat tuner Jaguar. Azi produce cel mai rapid SUV britanic. Având la bază modelul Jaguar F-Pace SVR, Lister Stealth a fost modificat pentru a accelera până la 60 mph (96 km/h) în 3,6 secunde și a atinge viteza maximă de 314 km/h.

XJS autoexpert.ro

Însă vedeta acestui articol nu este Stealth, ci un model  legendar. Lister Jaguar XJS Le Mans este un coupe spectaculos, provenit din modificarea gran tourerului XJS. În cei 21 de ani de producție, modelul original Jaguar a fost produs în 115.413 unități. Evident, versiunea Le Mans a fost mult mai exclusivistă: doar 20 de exemplare au fost asamblate.

Motorul original avea o capacitate de 6 litri, dar Lister a mărit alezajul, aducându-i cilindreea la 7 litri. I-a adaptat un sistem de injecție cu 4 injectoare suplimentare, i-a montat supape mai mari, biele Cosworth, vilbrochen și chiulase noi și un kit exterior agresiv. Jantele au diametrul de 17 inchi. O nouă suspensie și un set de frâne AP Racing sunt gata să susțină performanța. A, și era să uit: au fost adăugate două compresoare mecanice.

Lister Jaguar XJS Le Mans: performanțele

Acum, motorul dezvoltă 600 CP, care îi imprimă o viteză maximă de 320 km/h și o accelerație 0-100 km/h în 4 secunde. Ar fi putut accelera și mai repede, dar puterea este transmisă doar către puntea spate. Adică exact așa cum se cuvine la un GT pursânge.

XJS autoexpert.ro

Și interiorul este demn de un gran turismo: tapițerie din piele bej, finisaje în lemn de nuc, telefon în cotiera centrală și instalație audio Alpine.

Un exemplar al modelului se află la vânzare în Marea Britanie, la un preț echivalent cu 80.000 de euro.

Update: casa 4starclassics l-a vândut deja, dar prețul final nu a fost specificat.

Via 4starclassics

 

Adaugati comentariu