Lit C1 este atât de struțocămilă, încât nici creatorii ei nu știu ce e

Nu e clar dacă Lit C1 este o mașină cu două roți sau o motocicletă închisă care se auto-echilibrează și, sinceri să fim, nici nu prea contează pe care dintre cele două variante o alegi: ambele sună la fel de bine.

Pentru cineva care consideră mersul pe bicicletă un sport extrem, iar motocicletele cea mai scurtă cale către sinucidere, Lit C1 ar putea însemna cea mai bună ocazie pentru a trăi senzațiile pe care mersul pe două roți ți le oferă, fără niciunul dintre dezavantaje. În fine, aproape niciunul, pentru că mă îndoiesc că în cazul unui accident, Lit C1 oferă mare protecție ocupanților.

Creatorii lui Lit C1, oricât de nehotărâți ar fi privind clasa în care se integrează cel mai bine vehiculul lor, mă contrazic în privința siguranței. Ei spun că cele două giroscoape aflate în partea de jos a lui Lit C1 și care se învârt în sensuri opuse fiind responsabile pentru capacitatea vehiculului de a sta în picioare sunt atât de puternice, încât pot menține Lit C1 în poziție verticală chiar și în cazul impactului din lateral cu un SUV. Nu se spune ce viteză are ipoteticul SUV, dar chiar și așa sună promițător și ar putea face din Lit C1 un vehicul extrem de sigur, cel puțin în cazul coliziunilor dintr-o parte (masa redusă îl va face să ricoșeze, în timp ce giroscoapele nu-l vor lăsa să se rostogolească).

Inutil să mai spunem că Lit C1 va avea un sistem de propulsie electrică, însă nu ni se dau niciun fel de informații despre puterea sau autonomia lui. De altfel, Lit C1 se află încă în stadiul de prototip, ceea ce există acum în realitate fiind acel schelet metalic și trenul de rulare, urmând ca mai apoi să apară o caroserie desenată cu influențe de la mai mulți producători auto importanți și un loc suplimentar în spate, la fel ca la Renault Twizy.

Compania producătoare, Lit Motors, nu a fixat o dată clară pentru momentul în care primele Lit C1 vor fi livrate clienților, însă acceptă precomenzi încă de pe acum, prețul stabilit (fără stimulente) fiind de 24.000 de dolari americani. Potrivit unui reprezentant al companiei, cea mai optimistă dată pentru primele livrări ar fi undeva pe la sfârșitul acestui an, începutul anului viitor.

https://www.youtube.com/watch?v=pg_IP3p8OII

https://www.youtube.com/watch?v=IqjB-Uerdmo

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Coperta AutoExpert nr. 249, noiembrie 2023

Revista AutoExpert nr. 249, noiembrie 2023

Paza bună trece primejdia rea. Deci, ”cumpără ACUM” (vorba teleshoppingului) revista AutoExpert nr. 249, înainte de a dispărea de la chioșcurile de

Car Of The Year 2024 - COTY

Car Of The Year 2024: Iată finalistele

Juriul competiței anuale internaționale Car Of The Year a anunțat finalistele ediției care va premia cea mai bună mașină a anului 2024.

Scroll to Top