LIVE de la Detroit: Gama AMG 53 este aici!

Mercedes-AMG-CLS-53-4MATIC-C257-2018

Mercedes reinventează gama AMG și trimite pe șosele noua familie 53, cu membri exclusiviști cum ar fi CLS, E-Class Coupe și E-Class Cabriolet. Sub capota lor bate o inimă de 3 litri cu șase cilindri în linie, care dezvoltă 435 de cai putere și un cuplu maxim de 520 Nm.

Toate modelele beneficiază de un alternator EQ Boost, montat între motor și transmisie, care aduc în plus 22 de cai putere și 250 Nm, alimentând rețeaua electrică de 48 V aflată la bord. Puterea este expediată prin intermediul transmisiei automate AMG SPEEDSHIFT TCT 9G și prin intermediul sistemului de tracțiune integrală AMG PERFORMANCE 4MATIC+ către toate cele patru roti. Toate acestea fac modelul CLS 53 4MATIC+ să alerge de la 0 la 100 km/h în doar 4,5 secunde, în drumul său spre viteza maximă de 270 km/h, atunci când mașina este echipată cu Driver’s Package.

Mercedes-AMG-CLS-53-4MATIC-C257-2018
Mercedes-AMG CLS 53 4MATIC+

Modelele 53 vin cu grila radiatorului cu două lamele cromate, rezervată anterior doar mașinilor propulsate de unitatea V8. Acestea primesc și praguri AMG și o evacuare nouă cromată, care sporesc înfățișarea sportivă a CLS-ului cu siluetă aerodinamică. Mașina aleargă pe jante din aliaj ușor de 19 inci. Optional, clienții pot bifa jantele de 20 de inci.

Cabina beneficiază de prezența materialelor de calitate superioară, având în centru ecranele de 12,3 inci, aflate sub o carcasă unică de sticlă, unite în cadrul Widescreen Cockpit. Șoferul are libertatea de a configure cele trei ecrane aflate la bord în trei modruri diferite, “Classic”, “Sport” și “Progressive”, selectând și informațiile pe care le vrea afișate. Butoanele tactile ale sistemului multimedia, amplasate pe volan, îi permit șoferului să dea comenzi fără a fi distras. Sistemul multimedia poate primi comenzi și prinintermediul touchpad-ului din consola centrală, dar acceptă și comenzi vocale.

Mercedes-AMG-E-53-4MATIC-Coup-C238-2018
Mercedes-AMG E 53 Coupe 4MATIC+

Sistemul DYNAMIC SELECT îi permite șoferului să selecteze unul dintre modurile de rulare “Eco”, “Comfort”, “Sport”, “Sport+” și “Individual”, fiecare dintre configurații modificând răspunsul motorului, al transmisiei, al direcției și al suspensiei. Mai mult, butonul “M” comandă trecerea pe modul manual, în care șoferul poate schimba treptele prin intermediul padelelor montate pe volan.

Scaunele sport cu tapițerie AMG, centurile roșii și detaliile din fibră de carbon sau fibră de stilcă subliniază personalitatea dinamică a mașinii. Șoferul are în mâini un volan special AMG Performance, îmbrăcat în piele nappa, cu inserții din lemn sau microfibră DINAMICA.

Mercedes-AMG-CLS-53-4MATIC-C257-2018

Compania cu sediul la Affalterbach a echipat mașinile cu suspensia pneumatică multicamerală AMG RIDE CONTROL+, care reglează permanent ansamblul arc/amortizor pentru o dinamică și un confort superioare la bord. Și amortizarea poate fi reglată în trei moduri diferite: “Comfort”, “Sport” și “Sport+”. Prin simpla apăsare a unui buton, se poate mări garda la sol, în timp ce rularea la viteze mari o reduce automat.

CLS 53 4MATIC+ este o fortăreață pe roți în ceea ce privește siguranța, împrumutând sistemele de asistență de la exclusivistul S-Class. Active Braking Assist, Lane Keeping Assist, Attention Assist, Speed Limit Assist și sistemul de protecție PRE-SAFE sunt dotări standard la coupe-ul cu 4 uși.

CLS 53 4MATIC+ va ajunge mai întâi în showroom-uri în versiune Edtion 1, cu un interior COPPER ART.

Adaugati comentariu