Live de la Stockholm – lansarea noului Mercedes-Benz EQC

Mercedes-Benz EQC

Mercedes-Benz prezintă primul crossover electric dezvoltat până acum la Stuttgart, conceput pentru a fi un vehicul cu emisii zero.

Având la bază conceptul EQC, prezentat cu doi ani în urmă, Mercedes-Benz EQC a fost supus unor teste intensive, pe drumuri din întreaga lume, dar și în off-road, înainte ca versiunea de serie să fie definitivată.

Noul Mercedes-Benz EQC are o lungime de 4,761 mm, o lățime de 1,884 și o înălțime de 1,624 mm. Crossoverul dispune de un ampatament de 2,873 mm și oferă o capacitate a portbagajului de 500 litri.

Mercedes-Benz EQC are un sistem de transmisie compact electric la fiecare axă, oferind vehiculului caracteristicile de conducere similare cu cele ale unui autoturism cu tracțiune integrală. Controlul inteligent permite distribuția dinamică a cuplului între cele două osii motoare, creând condițiile pentru o dinamică ridicată a vehiculului.

Mercedes-Benz EQC este propulsat de două motoare electrice care dezvoltă o putere cumulată de 408 CP și un cuplu de 765 Nm. Noul EQC accelerează de la 0 la 100 km/h în 5,1 secunde și poate atinge o viteză maximă de 180 km/h. Bateria are o greutate de 650 kg și o capacitate de 80 kWh. Mercedes susține că această baterie poate asigura o autonomie de 450 km.

Producția Mercedes-Benz EQC  va începe din 2019 la fabrica din Bremen.

 

Adaugati comentariu