LIVE Frankfurt 2019 – Noul Land Rover Defender

După o lungă perioadă de așteptare în care Land Rover a publicat numeroase teasere, noul Defender a fost prezentat publicului la Salonul Auto de la Frankfurt.

Celebrul off-roader a renăscut într-o nouă formă devenind acum un model de bază ce va fi vândut pe plan global de către britanicii de la Land Rover. Noul model preia o serie de elemente de design de la clasicul Defender ce a ieșit din producție în 2016.

Noul model a fost gândit ca un automobil global după ce generația anterioară nu a fost comercializată pe piețe importante ca Statele Unite ale Americii sau China.

Detalii cu noul Land Rover Defender direct de pe standul de la Salonul Auto de la Frankfurt, în galeria foto de mai jos:

Noul Land Rover Defender în deșert – galerie foto

Noul model folosește platforma D7x și va fi lansat în primăvara anului 2020 în versiunea Defender 110 cu 5+2 locuri. Vor fi disponibile șase versiuni de echipare: Defender, S, SE, HSE, First Edition și X. Mai există și patru pachete de echipare suplimentare: Explorer, Adventure, Country și Urban. Mai târziu va fi lansată și versiunea cu ampatament scurt Defender 90.

Spre deosebire de generația anterioară cu look spartan, noul Defender este un automobil modern, dar cu capacități offr-road excepționale, spune constructorul. Având console scurte, noul Defender are unghiuri de atac și degajare foarte bune: 38 și respectiv 40 grade. Garda la sol este de 291 mm și poate negocia vaduri de apă cu o adâncime de până la 900 mm.

Clienții vor putea alege dintre 12 tipuri de jante diferite cu dimensiuni ce variază între 18 și 22 inch.

Gama noului Defender va conține atât modele utilitare dedicate misiunilor militare sau umanitare, dar și versiuni luxoase ce vor ajunge în zona de preț rezervată modelelor Range Rover.

Pentru început, prețurile pentru noul Defender 110 pe piața din Marea Britanie vor începe de la 45.240 lire sterline. Prețurile pentru Defender 90 vor începe de la 40.000 lire sterline.

Noul model beneficiează de un interior modern, schimbătorul de viteze fiind acum amplasat pe consola centrală alături de un display de 10 inch. Nu există cutie de viteze manuală pentru noul model Defender.

La lansare, noul Land Rover Defender va fi disponibil cu motoare cu patru și șase cilindri atât benzinî cât și diesel. Va urma și o versiune plug-in hybrid. Versiunile pe benzină vor purta indicativele P300 (patru cilindri 300 CP) și P400 (șase cilindri 400 CP). Versiunile diesel au indicativele D200 și D240.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top