Livrările pentru supercarul Lotus Evija întârziate din cauza pandemiei

Lotus Evija (16)

Lotus a decis amânarea primelor livrări pentru noul model Evija cu cel puțin cinci luni, dezvoltarea modelului fiind întârziată din cauza restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus.

Planul inițial al constructorului britanic era să livreze primele unități Evija în această vară, toate cele 130 de exemplare viind deja vândute.

Lotus Evija (15)

Pandemia a încurcat socotelile, programul de testare pentru noul supercar fiind serios întârziat din cauza restricțiilor impuse pe fondul pandemiei. Lotus a anunțat, astfel, că livrările pentru modelul Evija vor fi întârziate cel puțin cinci luni. Primii clienți și-ar putea primi mașina anul viitor.

Lotus Evija (6)

Un exemplar Lotus Evija costă 1.88 milioane euro, noul model fiind echipat cu patru motoare electrice ce oferă un total de 2.000 CP și 1.700 Nm.

Lotus Evija (2)

Evija va putea accelera de la 0 la 100 km/oră în mai puțin de 3 secunde. Viteza maximă este de 340 km/oră. baterie cu o capacitate de 70 kWh îi va asigura o autonomie de 400 de kilometri, conform standardului WLTP. Bateria se va putea încărca și la viitoarele sisteme de încărcare de 800 kW.

Via Autocar

Adaugati comentariu