Los Angeles LIVE: Noua Kia Soul – Informații și fotografii oficiale

Noua Kia Soul (3)

Noua Kia Soul a fost prezentată la Salonul Auto de la Los Angeles. Mașina și-a păstrat forma pătrățoasă, dar vine cu o serie de modificări semnificative, care nu i-au alterat însă, look-ul inconfundabil. În gamă, își va face apariția și noua versiune electrică Soul EV.

Excentrică și îndrăzneață, noua Kia Soul a fost prezentată în California. Farurile sunt acum mai înguste, iar grila neagră a căpătat dimensiuni mai generoase. În partea din spate, stopurile se extind către montanții care au acum aspect inspirat de aripile de avion și care găzduiesc logo-ul SOUL, așa cum au arătat imaginile teaser de săptămâna trecută.

Noua Kia Soul

Designerii au găsit inspirație în lumea muzicii atunci când au creat cabina noului Soul, integrând suprafețe și texturi care reflectă elemente acustice, pentru a spori experiența senzorială la bord. Lumina ambientală poate fi sincronizată cu muzica redată de sistemul de sonorizare. Opțional, poate fi comandat un sistem audio Harman Kardon cu 10 difuzoare și subwoofer.

Noua Kia Soul

Este disponibilă la bord și funcția de încărcare wireless pentru telefoanele inteligente. Soul primește un ecran tactil HD de 10.25 de inci. Clienții pot comanda opțional și un head-up display de 8 inci.

Gama de motorizare debutează cu un motor de 2.0 litri aspirat, cu patru cilindri, cu 150 de cai putere și un cuplu de 178 Nm, cuplat fie la o transmisie manuală cu șase trepte, fie la una automată, Intelligent Variable Transmission. Pentru cei care vor mai mult, este disponibilă unitatea 1.6 turbo cu patru cilindri, cuplată la o transmisie automată cu dublu ambreiaj, care oferă 200 de cai putere și un cuplu de 264 Nm.

Noua Kia Soul (2)

Vine acum și o nouă generație Soul EV. Look-ul său confirmă că avem de-a face cu o mașină cu emisii zero, pentru că primește o grilă solidă, care găzduiește priza de încărcare, jante de 17 inci cu cinci spițe și design special și accente albastre.

Un motor electric îi asigură o putere de 204 cai putere și un cuplu de 395 Nm (285 Nm la generația anterioară). O baterie litiu-ion-polimer de 64 kWh îi asigură o autonomie de 485 kilometri în ciclul combinat WLTP și de 615 kilometri în ciclul urban. În echipare standard, Soul EV beneficiază de sistemul Combined Charging DC cu încărcare rapidă.

Noua Kia SoulCitește și:

Test drive cu modelul Kia Soul Electric Trendbust AT

Patru moduri de rulare se regăsesc la bordul lui Soul EV: Evo, Comfort , Sport și Eco+, fiecare dintre ele cu impact asupra accelerației, forței regenerative și setărilor sistemului de încălzire.

Șoferul poate opera sistemul inteligent de regenerare a forței de frânare prin padelele amplasate pe coloana de direcție, prin care acesta poate reduce viteza pentru a recupera mai multă energie cinetică și poate crește astfel autonomia. Un display Smart Eco Pedal Guide, integrat în panoul de bord, îl anunță pe șofer în privința consumului de energie în funcție de modul în care accelerează.

Noua Kia Soul

Noua Kia Soul vine la pachet cu o serie amplă de sisteme active de siguranță. Se regăsesc pe listă sistemul de evitare a coliziunii frontale (Forward Collision Warning FCW), Forward Collision-Avoidance Assist (FCA), sistemul de atenționare a păstrăzii benzii de rulare (Lane Departure Warning LDW), Lane Keeping Assist (LKA), sistemul de monitorizare a atenției șoferului (Driver Attention Warning DAW), Smart Cruise Control cu sistemul Stop & Go, sistemul de detectare a obiectelor în unghiul mort (Blind Spot Collision Warning BSW), Rear Cross-Traffic Collision Warning, și sistemul Reverse Parking Distance Warning.

Produs la uzina Gwangju din Coreea de Sud, Soul va ajunge în showroom-uri în prima jumătate a anului viitor.

Adaugati comentariu