Lotus Exige S vine și în România

Noul Lotus Exige S se prezintă în fața iubitorilor mașinilor sport cu un șașiu ușor, de 1080 kg și un motor V6 de 350 CP.

Lotus Exige S reprezintă marea surpriză a acestei toamne pe segmentul mașinilor sport. Mai multe reviste de specialitate din Europa au desemnat Exige S drept „sportiva lunii octombrie”.

Performanță, agilitate, manevrabilitate, control absolut, o experiență de condus și pilotaj unică: acestea sunt calitățile pe care orice pasionat de Lotus le așteaptă. Noul model nu-i poate dezamăgi nici pe cei mai exigenți pasionați: noul Exige S reprezintă un adevărat uragan neașteptat pentru concurenții de pe piață.

În paralel cu raportul greutate putere incredibil, Exige S vine cu un aspect exterior și interior cu totul nou. Mașina câștigă în performanță și datorită noilor elemente aerodinamice ale caroseriei. Două noi pachete de opțiuni pentru interior sunt disponibile: Premium și Premium Sport. Pachetul Premium oferă mai mult confort și stil în timp ce Premium Sport este adaptat pentru piloții care doresc o mașină potrivită stilului lor sportiv.

Un buton DPM (Dynamic Performance Management) permite șoferului să aleagă între 3 moduri: Touring, Sport sau fără DPM. Ca o opțiune suplimentară, pachetul Race permite să se adauge un al patrulea mod: Cursă (Race). Acest mod oferă o motricitate maximă la ieșirea din viraje. Pachetul Race include, de asemenea, pornirea programată și un reglaj optimizat al suspensiilor, ce fac din acest model un bolid de curse perfect pentru un circuit de viteză dar și pentru un drum spectaculos de munte.

Lotus Exige S se va comercializa de la începutul anului 2012. În România, automobilul poate fi achiziționat de la Forza Rossa, reprezentantul oficial Lotus Cars.

Pe scurt:
Motor V6, cu compresor, 3,5 litri, 350 CP, central spate; Cutie de viteze manuală cu 6 trepte; Greutate: 1,080 kg; Raport Greutate/Putere: 3,1; Lungime: 4,05 m; Performanțe: 0 la 100km/h – 3,8’’, 274 km/h viteză maximă.

Adaugati comentariu