Lotus va produce un SUV în China, îl va exporta în EU și SUA

Producătorul britanic Lotus, cunoscut până acum pentru mașinile sport apreciate în special de cei care-și petrec weekendurile pe circuit, anunță că va produce primul SUV al mărcii în China.

De parcă vestea că o marcă precum Lotus va produce un SUV nu era destul, mai vine și continuarea cum că mașina va fi asamblată integral în China, urmând ca restul piețelor să o primească sub formă de import. Sigur, faptul că Lotus se află acum în proprietatea companiei Proton din Malaezia a ajutat, încheind un parteneriat cu chinezii de la Goldstar Heavy Industrial pentru a construi viitorul model Lotus în provincia Fujian.

Însă deja sunt prea multe informații care nu prea-ți folosesc în clipa asta, așa că să ne întoarcem puțin la faptul că aceeași companie care produce modele precum Elise va face în viitorul foarte apropiat o mașină care va concura cu Porsche Macan.

Faptul că am amintit modelul din Stuttgart nu e tocmai întâmplător, Cayenne mai întâi și acum Macan fiind creditați pentru succesul financiar de care Porsche se bucură în ultima vreme, deschizând marca unei categorii de clienți cu dare de mână, dar pe care nu-i interesează atât de mult mașinile sportive. Sau au deja câteva exemplare 911 și s-au bucurat că nu mai trebuie să-și cumpere mașina de concedii de la concurență.

Lotus ar putea emula succesul Porsche cu acest SUV despre care CEO-ul companiei, Jean Marc Gales, insistă să spună că va rămâne fidel valorilor mărcii: ușor și dinamic.

Mai exact, masa totală țintită este de 1.500 – 1.600 kg, ceea ce înseamnă că va fi cu cel puțin 100 de kilograme mai ușor decât concurenții direcți, Porsche Macan sau fratele său (nelegitim), Audi Q5. Partea din crezul mărcii care vizează dinamismul va fi asigurată, spun cei de la Automotive News Europe, de un sistem de propulsie hibrid, iar prețul mașinii se va situa sub cel al concurenței premium.

Ținta de vânzări la nivel global citată de Gales este de 5.000 de unități pentru primul an, ceea ce ar însemna practic o dublare a cifrei actuale Lotus.

Adaugati comentariu