Luca de Meo este noul CEO și președinte Renault

Luca de Meo este noul CEO și președinte Renault Dacia

Conform unei decizii a Consiliului de Administrație al Renault, Luca de Meo este noul CEO și președinte al companiei franceze. Astfel, producătorul din hexagon vrea să închidă era Ghosn. Și, cel mai probabil, să liniștească spiritele în cadrul Alianței Renault-Nissan-Mitsubishi.

de Meo, în vârstă de 52 de ani, a renunțat recent la funcția de președinte al mărcii spaniole Seat. Constructorul a devenit una dintre cele mai performante divizii a Grupului Volkswagen de la sosirea sa acolo, în 2015. Managerul va prelua funcțiile de CEO și președinte Renault de la începutul lunii iulie.

„Sunt încântat de această decizie, care marchează un pas decisiv pentru Grup și Alianță. Luca de Meo este un mare strateg și vizionar într-un peisaj al lumii automobilului într-o continuă și rapidă schimbare. Experiența și pasiunea sa pentru automobile îl transformă într-un element valoros pentru Grupul Renault,” a declarat Jean-Dominique Senard, președintele consiliului director al Renault.

În plus, Renault a numit-o pe Clotilde Delbos – CEO-ul interimar – în funcția de adjunct al noului Chief Executive. Luca de Meo s-a născut în Italia, la Milano, în 1967. A absolvit Universitatea Comercială Luigi Bocconi din Milano, specializat în administrarea afacerilor. Și-a început cariera chiar la Renault, trecând apoi la Toyota Europa și Grupul Fiat. A intrat în cadrul Grupului VW în 2009, lucrând la VW, Audi și în final la Seat.

Luca de Meo este noul CEO și președinte Renault

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top