Lucid Air: Tesla killer cu 1.000 CP și autonomie de 650 km

Lucid Air este numele primei creații Lucid Motors, o limuzină de lux cu propulsie 100% electrică, două motoare de 1.000 CP și autonomie de 650 km.

Gândit ca un rival direct pentru varianta Tesla Model S de vârf, P100D, Lucid Air va intra în producția de serie în 2018, modelul prezentat astăzi fiind, în ciuda designului spectaculos, cu iz SF, un prototip complet funcțional, descris de creatorii săi drept extrem de apropriat de varianta finală. Lucid a ales un format fastback, cu console față/spate scurte, blocuri optice fine full-LED și o suprafață vitrată neobișnuit de generoasă.

lucid-air (16)

Lucid Air este animat de două motoare electrice, grefate pe puntea față și cea din spate. Fiecare dintre acestea pune în mișcare roțile corespondente poziției sale și este creditat cu câte 600 CP, puterea nominală totală a întregului ansamblu fiind estimată la 1.000 CP. Performanțele sunt pe măsură, cu o accelerație de la 0 la 96 km/h oficială de 2,5 secunde.

Bateria Li-Ion furnizată de Samsung este montată direct pe șasiu, între axele roților, exact ca la Tesla. Spre deosebire de Model S, însă, cea mai puternică baterie (opțională) oferită de Lucid Motors va avea o capacitate de 130 kWh, cu 30 kWh mai mult decât la P100D. Autonomia electrică va depăși, astfel, pragul de 650 km. Bateria standard va avea 100 kWh.

lucid-air (3)

Lucid Air va rivaliza nu doar cu Tesla, ci și cu cele mai somptuoase limuzine din segmentul de lux. Interiorul său va putea găzdui patru pasageri, acesta fiiind un adevărat lounge scăldat în materiale nobile (piele albă, lemn natur, sticlă veritabilă) și multă lumină naturală – grație plafonului panoramic generos, care se prelungește dincolo de zona fotoliilor individuale din spate. Planșa de bord este dominată de trei ecrane TFT individuale, acompaniate de un touchscreen central retractabil, integrat în consola centrală.

lucid-air (10)

Lucid Air nu va fi deloc ieftin, prețurile modelului de serie urmând să pornească de la 160.000 de dolari. Air va fi fabricat în Statele Unite, într-o uzină complet nouă, în valoare de 660 milioane de dolari, situată în Arizona. Aceasta va fi complet operațională în 2022, capacitatea maximă de producție anuală fiind de 130.000 mașini.

Lucid Motors este o companie mixtă, cu sediul în California, condusă de fostul vicepreședinte Tesla, Peter Rawlinson, și finanțată de fondurile de investiții chineze LeEco și Tsing, în parteneriat cu americanii de la Venrock (firmă de investiții fondată de familia Rockefeller).

lucid-air (14)

Adaugati comentariu