Test drive Ford Mondeo – Luxul pe care ți-l permiți

Recunoscut pentru mixtul reușit dintre dinamism și habitabilitate, Ford Mondeo vine în întâmpinarea clienților cu un preț care scrie istorie în rândul berlinelor de clasă medie: începând cu 15.590 euro fără TVA.

Lansat în 1993 și distins în 1994 cu titlul „Mașina Anului în Europa”, Ford Mondeo s-a vândut de atunci în mai bine de patru milioane de exemplare. Succesul lui Mondeo s-a bazat întotdeauna pe cele patru calități esențiale: spațiu, dinamică, fiabilitate și pret de achiziție accesibil.

Acum, ultima generație Mondeo este disponibilă publicului din România la prețuri mai mult decât tentante și cu o listă impresionantă de dotări. Astfel, puteți alege între trei variante de caroserie, unsprezece versiuni de motorizare, șapte variante de echipare și trei tipuri de transmisie. Elegant și dinamic Ca design, noul Mondeo păstrează spiritul dinamic al modelelor Ford, care se înscriu în filozofia Kinetic Design a mărcii.

Mondeo impresionează de la prima vedere, fiind o mașină care combină designul unei sportive cu cel al unei limuzine de lux. Dimensiunile exterioare ale noului Mondeo sunt mai mari decât cele ale principalilor rivali: Volkswagen Passat, Toyota Avensis sau Renault Laguna.

Pentru oameni mari La interior, noul Ford Mondeo își respectă pasagerii cu dotări standard care până nu demult erau pe lista de optionale chiar și la clasa lux. Modelul vine echipat standard cu aer conditionat, computer de bord, cotiere centrale față și spate, funcție „Follow Me Home“ a farurilor, geamuri acționate electric, închidere centralizată cu telecomandă, jante din oțel de 16 inch, ABS și EBD, reglare axială și verticală a volanului, imobilizator electronic motor, sistem audio cu CD și 8 difuzoare, oglinzi electrice și încălzite, reglaj lombar și pe înălțime a scaunului pentru șofer.

Lista de opționale include faruri autoadaptive, jante din aliaj de 18 inch, scaune încălzite, tapițerie din piele Alcantara, conexiune Bluetooth și comandă vocală, pilot automat autoadaptiv cu radar, buton de pornire, senzor de ploaie, sistem de monitorizare a presiunii pneurilor. Pentru fiecare tip de caroserie, noul Ford Mondeo este disponibil în șapte nivele de echipare distincte: Ambiente, ce oferă un nivel înalt de echipare standard, esențială pentru nevoile de afaceri sau ale familiei, Trend și, ca vârf de gamă, modelele Ghia și Titanium, ambele disponibile și în variantele Ghia X, Tinanium X și, cea mai nouă, Titanium S.2

În materie de siguranță, Ford nu a făcut compromisuri. Inteligent Protection System oferă ultimele inovații pentru asistarea șoferului sau pentru protecția pasagerilor: airbag pentru genunchi, airbaguri cortină, frontale, laterale,volan retractabil. Fiind un familist convins, Ford Mondeo a primit certificarea grupului german TUV Rhineland “Interior testat contra alergiilor”.

Astfel, toate componentele cu probabilitate de contact direct și prelungit cu pielea, cum ar fi volanul, husele scaunelor, covorașele și centurile de siguranţă, au fost testate dermatologic. La volan, poți sta cât de jos îți permite configurația unei mașini de clasă medie, numai bine cât să știi îndeaproape ce se întâmplă cu mașina pe asfalt. Volanul multifuncțional confortabil și poziția ridicată a schimbătorului de viteze asigură un condus relaxant.

Printre aspectele pozitive de care se bucură pasagerii din spate se numără și fantele de aerisire ale sistemului de climatizare, dispuse la nivelul montanților B. Bancheta este bine profilată, pasagerii călătorind confortabil chiar și pe distanțe mai lungi grație celui mai mare ampatament din clasa sa. Spațiul la nivelul capului este mai mult decât suficient, astfel că persoanele de peste 1,80 m nu riscă să atingă plafonul. Dinamică de top Performanțele dinamice de invidiat sunt evidențiate cu ajutorul următoarele propulsoare: Duratec (benzină) de 1,6 TIVCT, 110 și 125 CP, 2.0 PFI de 145 CP și 160 CP, 2,5T de 220 CP si Duratorq (motorină) de 1,8 TDCi, 100 și 125 CP, 2.0 TDCi de 130 si 140 CP precum și nou-venitul 2.2 TDCI de 175 CP.

Adaugati comentariu