M-Sport a prezentat noul Ford Fiesta Rally4

Ford Fiesta Rally4

Luni (16 martie) M-Sport Polonia a prezentat noul Ford Fiesta Rally4 – primul automobil destinat raliurilor care a fost omologat în noua categorie Rally4 a FIA introdusă din 2020.Mașina este succesorul extrem de popularului model Fiesta R2, care constituie coloana vertebrală a FIA Junior WRC, și este destinat în primul rând piloților aflați în ascensiune din acest sport.

Ford Fiesta Rally4

Noua categorie Rally4 introdusă din 2020 face parte din strategia piramidală a FIA pentru tinerii piloți de a accede diversele etape de evoluție sportivă în mod gradual. Rally4 reprezintă astfel o treaptă intermediară între mașinile entry-level Rally5, și treapta următoare mașinile Rally3 – versiuni low-cost cu tracțiune integrală.

Noua creație M-Sport are tracțiune față și a fost dezvoltată și construită de către filiera poloneză a companiei din Cracovia, motorul Ford EcoBoost supraalimentat de 999cmc fiind modificat pentru a dezvolta o putere de 210CP și un cuplu de 315Nm.

Transmisia are rapoarte adaptate și planetare mai robuste pentru a face mai bine față puterii și cuplului mai mari, în timp ce designul mașinii a beneficiat de rezultatul unui tratament estetic mai agresiv, grație fantelor de ventilație de pe capotă pentru îmbunătățirea răcirii.

Ford ar putea produce o verisune performantă a modelului Puma

Îmbunătățirile aduse suspensiilor au vizat îmbunătățirea manevrabilității, în timp ce un sistem de evacuare mai ușor și puterea suplimentară au îmbunătățit raportu greutate/putere.

Șeful consiliului de administrație al M-Sport Polonia a precizat că Fiesta Rally4 este rezultatul unui laborios proces de dezvoltare pe baza versiunii R2, beneficiind din plin de popularitatea și succesul acestuia.

„Cu atât de multe mașini distribuite și kilometri parcurși, echipa de ingineri de la baza noastră din Cracovia a reușit să identifice rapid o strategie de dezvoltare datorită feedback-ului constructiv primit de la o un număr imens de piloți cu experiențe variate ”, a spus directorul M-Sport, Malcolm Wilson./

Wilson a declarat că mașina a subliniat și angajamentul companiei față de viitoarele staruri ale sportului.

Ogier obține victoria în Raliul Maxicului 2020 scurtat ca urmare a pandemiei de coronavirus (Covid-19)

„M-Sport și Ford au fost întotdeauna în prim-plan atunci când vine vorba de susținerea tuturor nivelurilor acestui sport și dezvoltăm constant gama noastră de produse pentru a oferi un traseu rentabil și competitiv, de la rădăcină la raliuri de cel mai înalt nivel.

„Pe măsură ce noua piramidă Rally a FIA devine mai identificabilă, intenționăm să avem o mașină care să reprezinte fiecare nivel – de la acces la performanță și, până la cel mai înalt nivel, la elită”, a explicat el.

Kit-urile Fiesta Rally4 și upgrade-urile pentru mașinile Fiesta R2 existente 2019 vor fi disponibile la comanda începând cu 1 aprilie.

 


Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top