Made in China. Europenii vor cumpăra modele Volkswagen și Audi construite de chinezi

modele Volkswagen

Grupul Volkswagen deschide o uzină în China pentru a construi acolo modele Volkswagen și Audi. Nemții speră astfel să facă față cererii uriașe de SUV-uri din lumea întreagă.

Centrul de producție a fost deschis la Tianjin. Grupul german va produce acolo SUV-uri Volkswagen și Audi, extinzând astfel capacitate de producție a nemților în regiune. Uzina va construi și versiuni plug-in hybrid.

Nemții estimează că uzina FAW-Volkswagen va avea o capacitate de producție de 1.200 de unități pe zi. Anual, 300.000 de SUV-uri vor ieși de pe liniile de asamblare dela Tianjin. Pentru a reduce timpii de livrare, uzina se află la distanță mică de sucursala Volkswagen FAW Platform Tianjin și de centrul de producție de transmisii automate ale grupului.

Grupul Volkswagen produce deja în China SUV-uri ca Audi Q3, Audi Q5, Volkswagen T-Roc și Volkswagen Tiguan, dar și noul Teramont (care se numește Atlas în Statele Unite).

În 2018, în baza colaborării Volkswagen-FAW au mai fost deschise în China, alte trei uzine. Per total, centrele ar trebui să producă anual peste 2,6 milioane de mașini.

Adaugati comentariu