Made in Turkey – Turcia se pregătește să lanseze propriul brand auto

Saab 9-3 mulaj pentru mașină Turcia

Cu cifre de vânzări impresionante și cu numeroase companii auto producând mașini pe bandă rulantă acolo, Turcia încă nu are o mașină proprie. Dar lucrurile sunt pe cale să se schimbe.

Guvernul statului condus de președintele Tayyip Erdogan, susține proiectul unui brand auto național. Pentru moment, planul poartă denumirea “Automobil din Turcia” și implică cinci mari companii auto și tehnologice locale. Cu sprijin financiar substanțial, noul brand ar trebui să lanseze primul prototip în 2019, iar mașina ar trebui să ajungă în showroom-uri în 2021. Saab a dezvoltat deja mulaje pentru proiectul turcilor, bazate pe compacta 9-3 a producătorului suedez.

Presa de la Istanbul anunță că noua companie auto va urma tendințele industriei internaționale și are în plan și un vehiul electric. “Va fi o mașină mai bună și mai sigură ca Tesla”, susține ministrul Științelor și Tehnologiei, Faruk Özlü.

Turcia este un centru de desfacere uriaș pentru producători auto din Asia și Europa. Fiat, Renault, Hyundai, Toyota, Honda și Ford au uzine producătoare de mașini și piese auto, pe teritoriul Turciei.

 

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top