Mahindra e20, soluția pentru traficul londonez

Mahindra e20

Mahindra a lansat o mașină electrică ieftină pe piața din Anglia: e20. Cât de ieftină? …nu foarte: 13.000 lire sterline, adică aproximativ 16.300 euro. Dar ce oferă indienii pentru suma asta?

În primul rând, o autonomie de 127 km. Apoi, o putere de 42 de ponei, care-i imprimă o accelerație 0-80 km/h în 18 secunde. Valorile nu pot fi catalogate drept modeste: te poți plimba câteva zile prin oraș cu un singur plin, iar traficul nu necesită demaraje mai puternice. Nici viteza maximă de 100 km/h nu-l face de râs, însă cele 9 ore necesare pentru încărcarea completă a bateriei pot fi o problemă în zilele noastre.

Mahindra e20

Problema este că prețul din Marea Britanie este mai mult decât dublu, raportat la cel din India. Diferența, conform producătorului, se regăsește în echipamentul interior, elementele de siguranță și bateria de capacitate crescută la 13.9 kWh. Se poate și mai scump: pachetul TechX, care conține tapițerie din piele, sistem infotainment cu touchscreen, cameră pentru marșarier și jante din aliaj ușor, mai scoate din portofel încă 3800 €, urcând prețul la 20.100 €. Sistemul infotainment oferă o modalitate avansată de a-i conecta un smartphone, printr-o aplicație oferită de indieni, permițând șoferului, dincolo de accesarea informațiilor legate de parametrii de funcționare a mașinii, să pornească sistemul de climatizare de la distanță.

Mahindra e20

Detaliile par interesante, iar lista de dotări pare a justifica sumele cerute de Mahindra pentru e20. Totuși, să așteptăm testele EuroNCAP înainte de a ne forma o părere. Premisele nu sunt cele mai încurajatoare: vehiculele de mărimea lui e20 au avut rezultate dezastruoase la capitolul siguranță, iar modelul predecesor al indienilor, G-Wiz, n-a ieșit din tiparele clasei la testul din 2007. Mai mult, cei 20.000 de euro ne duc pe tărâmul unui Nissan Leaf de 2 ani vechime, care oferă mai mult în orice privință. Totuși, e20 se adresează unui segment de clienți pentru care automobilul de oraș este un stil de viață, iar manevrabilitatea în spații strâmte este o necesitate.

Surse: carsuk.net, mahindrareva.com

Adaugati comentariu