Mai aproape de Veyron

Nissan a dat publicității performanțele de care este capabilă varianta restilizată a modelului GT-R. Acesta poate accelera de la 0 la 100 km/h în doar 3 secunde, cu 0,3 secunde mai rapid decât un Porsche 911 Turbo S. Cine urmează să-i rămână în urmă?

Până de curând, Nissan nu a dat detalii cu privire la performanțele de accelerare ale noului GT-R, cum nu a făcut publice nici alte detalii până la lansarea de la Salonul Auto de la Paris.  

Performanța de doar 3 secunde de la 0 la 100 km/h a fost atinsă pe pista din Sendai în perioada 12-13 Noiembrie, în prezența reprezentanților mass-media. În ambele zile, timpul realizat a fost același, iar condițiile meteo în care s-au desfășurat măsurătorile au fost similare – soare și înnourat parțial. În același sens, al condițiilor meteorologice, Nissan a precizat ca temperaturile s-au situat la valorile de 14,9 grade Celsius în prima zi, respectiv 18,6 grade Celsius în cea de-a doua zi.

Încercarea s-a desfășurat cu o versiune standard a lui GT-R, fără opțiuni deosebite și cu pneurile din echiparea de serie – Dunlop SP Sport. Suspensia a fost setată în prealabil pe modulul R.

Toate versiunile 2011 ale lui Nissan GT-R vin cu o putere mai mare a propulsorului, care este capabil de asemenea și de generarea unui cuplu motor mărit față de versiunea precedentă. Mici modificări au primit atât elementele interiorului, cât și exteriorul, care a primit un nou pachet aerodinamic. 

Puterea propulsorului V6 de 3,8 litri a ajuns până la valoarea de 523 CP, obținuți la 6 400 rpm, în vreme ce cuplul motor maxim este de 610 Nm, disponibil între 3.200 și 6.000 rpm. În ciuda acestor creșteri de putere și de cuplu, emisiile de CO2 și consumul de combustibil au fost îmbunătățite.

Schimbările dinamice au însemnat modificări ale brațelor suspensiei, arcuri noi, amortizoare optimizate, bare stabilizatoare noi și un sistem de frânare îmbunătățit pentru performanțe de frânare cât mai bune.

Sursa:
www.autocar.co.uk
http://www.autocar.co.uk/News/NewsArticle/AllCars/254396/

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top