Majestatea sa Regele Mihai a lăsat o pagină de istorie în AutoExpert

Regele Mihai

Regele Mihai a încetat din viață marți, 5 decembrie, la vârsta de 96 de ani. Anunțul a fost făcut de familia regală. Născut pe 25 octombrie 1921, Mihai I a fost suveran al României în perioada 20 iulie 1927 – 8 iunie 1930 și  6 septembrie 1940 – 30 decembrie 1947.

Regele Mihai a fost foarte pasionat de mașini. Pe 27 iunie 2000, cu ocazia apariției numărului zero al AutoExpert Maiestatea Sa a transmis un mesaj de încurajare pe care îl redăm în facsimil.
Vreau sa felicit pe cei care au fondat revista ”Auto Expert, pentru gândul lor bun de a dărui iubitorilor
automobilului din Romania o revista model.

Regele Mihai

Maiestatea sa a deținut mai multe modele Jeep și intenționa să deschidă în 2018 pe domeniul de la Săvârșin Muzeul Regal al Automobilului și Atelierul Auto în clădirea originală în care acesta a funcționat în anii 1940. 

Majestatea sa deținea patru Jeep-uri istorice.
Dintre cele patru Jeep-uri, doar unul a intrat în posesia Regelui Mihai în timpul celui De-Al Doilea Război Mondial. El a fost primit în dar de Majestatea Sa de la Armata Statelor Unite ale Americii la Palatul Elisabeta, la sfârşitul anului 1944. Modelul poartă numele de Jeep Ford GPW.

Al doilea Jeep istoric este un vehicul militar Willis şi a fost construit în anul 1944. Este celebrul Jeep al generalului Patton, pe care l-a oferit la sfârşitul războiului Marelui Duce de Luxemburg. Acesta l-a oferit în anul 1969 verişoarei lui, Regina Ana.

Jeep-ul Ford GP şi Jeep-ul Bantam BRC 40 sunt două maşini fabricate în anul 1941 şi au fost cumpărate, într-o stare avansată de degradare, de către Majestatea Sa, din Statele Unite ale Americii, în anul 1977. Zece ani mai târziu, ambele erau în perfectă stare de funcţionare.

În afara celor patru Jeep-uri din colecţia personală, Regele Mihai a recondiţionat integral încă cinci Jeep-uri, de-a lungul deceniilor de exil. Trei au fost înstrăinate de Majestatea Sa, după restaurare, iar două dintre ele erau încă în curs de recondiţionare.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top