MAN TG – Pregătit pentru viitor

MAN a lansat în România noua generație de camioane Euro 6, ce aduce și o serie de inovații pentru o exploatare mai eficientă.

De curând, MHS Truck & Bus, importator general al vehiculelor comerciale MAN, a prezentat în România noua linie MAN TG. Noile modele Euro 6 vin în întâmpinarea standardelor de mediu foarte exigente ce vor intra în vigoare din luna ianuarie a anului viitor, dar aduc în același timp mai multă eficienţă.

Cu ocazia lansării, cele 13 camioane expuse, au putut fi conduse și testate în condiţii de teren de către clienţi și jurnaliști, ce au avut ocazia și de a discuta cu tehnicienii și specialiștii MAN prezenţi la acest eveniment.

Am face cunoștință astfel cu versiunea 4×4 destinată accesului în zone neamenajate, pe care am condus-o într-un scurt road-test. La exterior se remarcă o optimizare a designului ce a avut pe lângă scopul estetic și unul practic, ce a urmărit îmbunătăţirea aerodinamicii pentru un consum mai mic de combustibil. I2nteriorul cabinei oferă mai mult confort sporit și o funcţionalitate superioară, caracteristici ce vor fi apreciate de viitorii clienţi mai ales în cursele lungi. Noul motor a fost conceput special pentru a face faţă normei de poluare Euro 6, eliminând practic emisiile de CO2, cu menţinerea în același timp a performanţelor pe care le oferea motorul Euro 5.

MAN TG – Pregătit pentru viitor

Pentru a realiza acest lucru, MAN a dezvoltat un subansamblu complex de recirculare a gazelor și filtrare a particulelor, montat în partea laterală a camionului și controlat electronic.

3
Această soluţie aduce o scădere semnificativă a consumului de AdBlue®, cu 50% în comparaţie cu modelul anterior. MAN a adus îmbunătăţiri și siguranţei în trafic prin sisteme precum BrakeMatic®, care acţionează automat frânele, scurtând semnificativ distanţa de frânare în cazul unei opriri de urgenţă.

Dinamica și siguranţa sunt asigurate de sisteme cum sunt cel de stabilitate (ESP), sistemul LGS destinat menţinerii traiectoriei corecte pe sensul de mers și de sistemul ACC pentru menţinerea distanţei optime faţă de vehiculul aflat în faţă.

A fost introdus și un nou serviciu Comfort Service Contract, prin care reţeaua MAN asigură operatorului de transport, în baza unui abonament, toate intervenţiile de întreţinere și reparaţie, ce contribuie la o mai bună eficientizare și predictibilitate a cheltuielilor.

Sistemul MAN TeleMatics® permite implementarea unui alt serviciu inovator prin care managerii de flote primesc date despre activitatea mașinilor din parcul propriu.

4Este vorba de un echipament instalat pe fiecare vehicul, cu localizare GPS și conexiune de date GPRS ce oferă posibilitatea de a monitoriza astfel consumul, uzura și costurile operaţionale, această tehnologie fiind deja apreciată de clienţi pentru controlul mai eficient asupra cheltuielilor.

Adaugati comentariu