Maple 30X: un nou crossover electric low-cost din China

China continuă să producă modelele low-cost electrice. Alături de Renault City K-ZE, ce va veni și în Europa în 2021 sub marca Dacia, în China se comercializează și modelul Maple 30X.

Maple este un nou brand de mașini electrice născut din joint venture-ul dintre Geely și Fengsheng Automotive Technology Group. Primul model este Maple 30X, un crossover electric ce va fi comercializat pe piața din China pentru suma de 9.000 euro. Prețul include prima oferită de statu chinez pentru achiziția unui vehicul electric.

Modelul Maple 30X este un SUV compact cu motor electric de 70 kW (95 CP). Lista de opțiuni este relativ scurtă. Modelul chinezesc este disponibil în cinci nuanțe de culoare pentru caroserie, iar pentru interior pot fi alese patru pachete de dotări.

Marca chineză nu a comunicat date despre capacitate bateriei folosite, dar spune că modelul 30X poate parcurge 300 km cu un plin de baterie.

Primele exemplare Maple 30X au fost deja produse încă din luna ianuarie. Geely deține 78% din Fengsheng Automotive Technology Group, iar 22% este deținut de Zhejiang Kandi.

Maple va lansa un al doilea model electric, un monovolum, spre finalul anului, dar nu există încă detalii despre acest model.

Dacia Spring vs. Skoda Citigo e iV

via electrive, insideevs

Adaugati comentariu