Maradona a fost surprins băut la volan. Nu de poliție, ci de reprezentanții presei. El Pipe D’Oro a tras pe dreapta pentru a răspunde întrebărilor jurnaliștilor, dar abia a putut lega câteva cuvinte.

“Sunt bine, n-am probleme de sănătate”, le-a răspuns Maradona celor care l-au întrebat dacă se simte bine atunci când au observat că are privirea neclară și că abia poate să vorbească. Ulterior, presa internațională a scris că Maradona, deși se afla la volan, era băut la momentul interviului.

Rebelul Maradona este obișnuit să încalce legile și regulile. Pe stadion, în timpul Campionatului Mondial de Fotbal, a fost surprins în timp ce fuma un trabuc chiar sub semnul care indica faptul că în arenă, fumatul este interzis. Camerele de luat vederi l-au surprins și în Rusia pierzându-și echilibrul, iar presa a speculat că ar fi putut consuma alcool în exces sau substanțe interzise.

În 1994, la Campionatul Mondial din Statele Unite, argentinianul a fost suspendat chiar înainte de meciul cu România, după ce ieșise pozitiv la controlul antidoping.