Marca SAAB readusă la viață

SAAB

National Electric Vehicle Sweden AB (NEVS) a pus bazele unui nou parteneriat pentru dezvoltarea și producerea de vehicule electrice in Trollhattan, Suedia.

National Electric Vehicle Sweden AB (NEVS) împreună cu cei care s-au ocupat de falimentul companiei SAAB au semnat un contract de achiziție prin care au intrat în posesia majorității bunurilor și proprietăților Saab Automobile AB, Saab Automobile Powertrain AB și Saab Automobile Tools AB. De asemenea, înțelegerea se referă și la unitatea de producție Saab din Trollhattan, Suedia. Prețul tranzacției nu a fost făcut public. În ceea ce privește divizia Saab Automobile Parts AB și drepturile de proprietate intelectuală asupra modelului 9-5 (deținute de General Motors), acestea n-au fost incluse în tranzacție.

NEVS este un consorțiu internațional format din companii japoneze, suedeze și chinezești, iar planul acestora este de a pune bazele unei unități de producție de vehicule electrice (EVs) în fosta fabrică Saab din Trollhattan. Primul model care va fi construit acolo va deriva din actualul model Saab 9-3, care va fi modificat pentru a primi un tren de rulare electric, dezvoltat de o subsidiară NEVS din Japonia. Orizontul de lansare a modelului este undeva la sfârșitul anului 2013, începutul anului 2014.

În paralel cu dezvoltarea viitorului 9-3 electric, un model cu totul nou va fi proiectat, bazat în special pe tehnologiile de ultimă oră gândite și dezvoltate în Japonia, în domeniul tracțiunii electrice. Acțiunile de marketing și vânzările vor fi similare la nivel global, dar piața căreia i se va acorda o atenție deosebită este cea din China, despre care se preconizează că va fi cel mai mare „consumator” de vehicule electrice în viitorul apropiat.

Ambițiile NEVS sunt cât se poate de mari, responsabilii companiei dorind ca aceasta să devină în viitorul apropiat unul dintre cei mai mari producători de vehicule electrice la nivel mondial. În acest sens, în pozițiile cheie ale companiei au fost recrutați oameni cu experiență deosebită în acest domeniu, aceeași tactică urmând să fie aplicată și la nivelul colectivului de ingineri care-și va desfășura activitatea la Trollhattan. Avantajele se vor concretiza încă de la început prin proiectarea și construcția unor produse de calitate superioară. Acest colectiv va fi format , în mare parte, din ingineri chinezi, japonezi și suedezi.

„Sunt foarte mulțumit de faptul că ne putem baza pe istoria Saab și pe experiența oamenilor care au activat în companie, în chestiuni ce țin de design și de producție efectivă, pentru a pune bazele unei fabrici moderne de vehicule electrice în Trollhattan, unde avem deja la dispoziție cele mai moderne tehnologii de fabricație în domeniul auto”, a declarat Karl-Erling Trogen, președintele National Electric Vehicle Sweden AB.

„Vom produce un mix perfect între design-ul suedez de automobile și experiența fabricației unor produse premium, și tehnologia japoneză de ultimă oră în materie de tracțiune electrică pentru automobile; la astea se va adăuga o prezență foarte puternică pe piața din China. Cred cu tărie că vehiculele electrice, care beneficiază de cele mai curate tehnologii din domeniu, reprezintă cu adevărat viitorul industriei. Iar această mașină a viitorului se va produce în curând la Trollhattan”, a continuat Trogen.

Comentăm?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top