Mărci premium germane amendate de autoritatea pentru concurență din Coreea de Sud

SUV-urile emisii Coreea de Sud

Autoritatea de reglementare antitrust din Coreea de Sud a anunțat că impune o amendă totală de 42,3 miliarde won (33,5 mil. euro) companiilor Mercedes-Benz, BMW, Audi și Volkswagen.

Conform comisiei pentru comerț echitabil din Coreea de Sud (KFTC), mărcile germane Mercedes-Benz, BMW, Audi și Volkswagen s-ar fi înțeles să manipuleze emisiile mașinilor diesel folosind soluții software și au denaturat astfel concurența restrângând posibilitățile consumatorilor de a alege produsul dorit.

Ca urmare, conform autorității de reglementare, Mercedes-Benz va fi amendat cu 20,7 miliarde de won, BMW cu 15,7 miliarde de won și Audi cu șase miliarde de won, în timp ce Volkswagen va scăpa doar cu o mustrare pentru că înțelegerea cu celelalte mărci implicate nu i-a adus venituri relevante.

Nu este pentru prima dată când mărcile germane intră în atenția autorităților din Coreea de Sud. Anul trecut, Mercedes-Benz și divizia sa coreeană au fost amendate cu 20,2 miliarde de woni pentru publicitate falsă legată de emisiile vehiculelor diesel.

Conform Reuters, în 2021 Comisia Europeană a amendat Volkswagen și BMW cu un total de 875 de milioane de euro pentru o înțelegere care viza utilizarea unor soft-uri pentru reducerea aparentă a emisiilor provenite de la motoarele diesel dezvoltate de cele două companii. În acel caz, grupul Mercedes-Benz este cel care a scăpat fără amendă pentru că a dezvăluit existența cartelului.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top