Maserati dezvăluie planurile noii sale game electrificate

Maserati dezvăluie planurile noii sale game electrificate

Maserati, faimosul constructor italian de lux, își prezintă planurile pentru dezvoltarea şi producția unei noi game de automobile electrificate. În plus, toate aceste modele vor fi dezvoltate, proiectate şi construite doar în Italia.

Noua gamă de modele electrificate va adopta sisteme de propulsie electrice pe bază de baterii sau hibride. Primul pas pentru planurile de electrificare ale mărcii Maserati va fi efectuat chiar anul acesta. Astfel, noua generație Ghibli va da startul, fiind prezentat inclusiv într-o versiune hibridă.

La sediul din Modena sunt dezvoltate şi testate toate automobilele din planurile Maserati – inclusiv noul model super sport (MC20). Anul acesta vor avea loc la Modena importante lucrări de modernizare pe linia de producție, parțial dedicate versiunii electrice a noului model. Compania va adăuga și o nouă vopsitorie în zona fabricii.

Din 2021 va începe și producția noilor generații GranTurismo şi GranCabrio, primele automobile ale mărcii care vor adopta trenuri de rulare 100% electrice. Maserati a declarat pentru cele două modele o investiție de 800 de milioane de euro. Producția va avea loc la centrul din Mirafiori. Acesta a devenit noul „nucleu mondial dedicat electrificării şi mobilității pentru viitor, o mare parte a capacității sale fiind alocată producției de noi mașini electrificate”.

Tot din 2021 va apărea și un SUV mai mic decât Levante. Acesta va fi construit la Cassino în urma unei alte investiții de aproximativ 800 de milioane de euro. Lucrările la noua linie de producție vor demara la sfârșitul primului trimestru al anului 2020.

Planurile Maserati mai includ și o surpriză pentru luna mai – lansarea modelului MC20. Fix atunci „trecutul şi viitorul se vor întâlni pentru a propulsa Maserati în mod ferm pe scena mondială pentru viitorul mobilității”.

Adaugati comentariu