Maserati MC20 Cielo – informații și fotografii oficiale

Maserati a dezvăluit oficial noul model MC20 Cielo, varianta decapotabilă a supercarului său.

După o perioadă de teasing, Maserati a dezvăluit oficial modelul MC20 Cielo. Este varianta decapotabilă a supercarului MC20, iar modelul folosește un sistem inovativ cu plafon de sticlă retractabil.

Maserati MC20 Cielo

Denumirea Cielo înseamnă cer în limba italiană, dar pentru noi în România face referire și la un model auto care a dominat piața în anii 90. La nivel tehnic, noul model este identic cu Maserati MC20, ambele supercar-uri folosind noul propulsor V6 de 3.0 litri Nettuno ce dezvoltă 630 CP. Modelul poate accelera de la 0 la 100 km/oră în 3 secunde.

Noul model Maserati devine un rival direct pentru alte modele super-sport cu motor amplasat central ca Chevrolet Corvette Convertible, Ferrari 296 GTS sau McLaren 720S Spider. Este primul model decapotabil din gama Maserati după ce constructorul italian a renunțat la modelul Grancabrio în 2019.

MC20 Cielo se poate decapota în doar 12 secunde, iar sistemul pentru retragerea plafonului adaugă 65 kilograme la greutatea totală a modelului italian. Plafonul de sticlă folosește tehnologia PDLC (polymer-dispersed liquid crystal) ce poate transforma sticla clară în opacă prin apăsarea unui buton.

Noua versiune a fost dezvoltată de către Maserati Innovation Lab și este produsă la uzina istorică din Viale Ciro Menotti, Modena. MC20 Cielo este a doua din cele trei versiuni ale supercar-ului Maserati. După coupe și cabrio va exista și o variantă 100% electrică.

Via Maserati

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top