Maserati MC20 în centrul atenției la Goodwood Festival of Speed 2024

Maserati MC20 AutoExpert

Între 11 și 14 iulie, marca Maserati va fi prezentă la Goodwood Festival of Speed 2024, aducând un omagiu supercarului său emblematic, MC20. Evenimentul din West Sussex, Anglia, reunește anual piloți legendari, echipe de curse și cele mai râvnite modele auto din lume, atât clasice, cât și contemporane.

Maserati MC20 AutoExpert

Lansat în 2020, MC20 a fost primul model echipat cu motorul V6 Nettuno. La Goodwood, Maserati va dezvălui două ediții speciale ale acestui model iconic: MC20 Icona și Leggenda. Fiecare va fi produsă într-o ediție limitată de 20 de unități, celebrând 20 de ani de la revenirea Maserati în competițiile FIA GT în 2004. Inspirate de MC12 Stradale și MC12 GT1 Vitaphone, aceste ediții speciale vor include dotări exclusive din programul de personalizare Fuoriserie, cu culori și interioare rafinate.

Maserati MC20 AutoExpert

Expuse în Supercar Paddock, MC20 Icona și MC20 Leggenda vor fi însoțite de MC12 Versione Corse, un model creat în 2006 pentru utilizare exclusiv pe circuit. Echipat cu un motor V12 de 755 CP, MC12 Versione Corse reprezintă un capitol important în istoria sporturilor cu motor, fiind produs într-o serie limitată de doar 12 unități pentru clienți și un prototip.

Maserati MC12 AutoExpert

Cvartetul de vedete Maserati va fi completat de MC20 Cielo, prezentat în culoarea Blu Victory. Acest model captivant, cu acoperiș retractabil din sticlă, oferă o experiență de conducere deosebită și aduce un omagiu nuanței utilizate pentru MC12 acum 20 de ani.

Maserati MC12 AutoExpert

Un alt punct culminant al prezenței Maserati la Goodwood va fi participarea la faimosul Hillclimb, unde MC20 Icona, MC20 Leggenda și MC20 Cielo își vor demonstra performanțele pe traseul de 1,8 km. Acesta este un prilej unic pentru publicul prezent de a admira măiestria Maserati în acțiune.

Maserati GranCabrio Folgore AutoExpert

În plus, Maserati va prezenta GranCabrio Folgore, prima decapotabilă 100% electrică din segmentul de lux, pe Electric Avenue de la Goodwood. Acest model, echipat cu tehnologie de 800V, combină performanțele de top cu un design sportiv și confortabil, fiind ideal pentru călătorii lungi.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top