Maserati MC20: prototipul noului model italian aduce un tribut lui Sir Stiling Moss

Maserati a publicat un nou set de imagini cu noul model supersport MC20 în versiune camuflată. Maserati marchează astfel un tribut adus celebrului pilot Sir Stirling Moss.

Maserati pregătește lansarea modelului supersport MC20 și publică un set nou de imagini cu versiunea camuflată a modelului. Îmbrăcat într-un camuflaj special, inspirat de modelele Maserati Eldorado și Maserati 250F, două monoposturi care au făcut istorie în Formula 1, MC20 aduce astfel un tribut pilotului britanic Stirling Moss.

Moss, decedat pe 12 aprilie 2020, la vârsta de 90 de ani, a fost unul dintre cei mai importanți piloți ce au alergat pentru Maserati în Formula 1. Pe 13 mai 1956 marele campion britanic reușea victoria în Marele Premiu al Principatului Monaco din F1, la volanul monopostului Maserati 250F.

A fost o victorie categorică, în care Moss a dominat cursa din primul până în ultimul dintre cele 100 de tururi ale circuitului sinuos din Monaco. Triumful mărcii Maserati a fost completat atunci pe podium de pilotul francez Jean Behra, clasat pe locul al treilea, tot la volanul unui Maserati 250F.

Moss a reușit 16 victorii în Formula 1, dar a rămas fără titlul de campion mondial. În sezonul din 1956 și în câteva dintre cursele anului 1957, Moss a pilotat un Maserati 250F (unul dintre modelele sale preferate) și a fost învins doar de o altă legendă a motorsport-ului: Juan Manuel Fangio. Mai mult, rivalul argentinian al lui Moss a obținut titlul din 1957 la volanul unui alt Maserati 250F.

Modelul sportiv Maserati MC20 va fi lansat în această toamnă. MC20 folosește un motor dezvoltat de constructorul italian, cel mai probabil un V6 biturbo ce va dezvolta peste 600 CP.

Adaugati comentariu