Maserati oprește producția coupe-ului GranTurismo

Maserati a decis încheierea producției pentru coupe-ul GranTurismo și marchează acest moment cu un exemplar special numit Zeda.

Ultimul exemplar al modelului Maserati GranTurismo a ieșit pe porțile uzinei din Modena. Exemplarul final a fost botezat Zeda și a primit o schemă de culoare specială realizată împreună cu divizia Centro Stile Maserati.

Caroseria ultimului GranTurismo a fost vopsită în trei nuanțe de culoare: albastru, negru și gri. Partea din față a primit nuanța albastră, iar în spate modelul devine gri. Ultimul exemplar GranTurismo a primit jante de 20 inch.

Zeda folosește motorul V8 de 4.7 litri al versiunii GranTurismo Sport, motor de origine Ferrari ce dezvoltă 460 CP și 520 Nm. Puterea este transmisă către puntea spate prin intermediul unei cutii de viteze automate cu șase trepte.

Maserati va înlocui actualul coupe GranTurismo cu o nouă generație a modelului ce este programată pentru lansare în următorii ani.

Maserati GranTurismo a fost lansat în 2007 la Salonul Auto de la Geneva. Compania italiană a vândut 40.000 exemplare din care 28.905 au fost versiune coupe GranTurismo și 11.715 GranCabrio.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top