Mașina electrică a poporului: Volkswagen I.D. cu 600 km autonomie

Volkswagen I.D. anunță primul model electric dedicat maselor cu autonomie de 600 km. Dezvăluit la Paris, conceptul revoluționar este deja confirmat pentru producția de serie în 2020.

Cu dimensiuni de Golf și spațiu interior de Passat, Volkswagen I.D. este primul model creat pe noua platformă modulară MEB dedicată exclusiv viitoarelor modele electrice ale grupului VW. Noua arhitectură va da naștere unei întregi game de mașini cu emisii zero.

Conceptul expus la Paris este propulsat de un motor electric de 170 CP, montat deasupra punții din spate, pentru a maximiza spațiul interior. Viteza maximă este estimată la 160 km/h, iar accelerația 0-100 km/h la mai puțin 8 secunde.

Lungimea măsoară 4,1 m, VW I.D. fiind cu 15,5 cm mai scurt decât un Golf, însă cu un ampatament cu 13 cm mai generos (2,75 m, cu 5 cm mai puțin decât Passat).

Bateriile sunt montate în podea, un alt avantaj pentru modularitatea interiorului, descris de VW drept Open Space – un spațiu luminos, cu un acces facil, consecințe ale suprafeței vitrate generoase și a ușilor sinucigașe, fără montanți centrali.

VW I.D. oferă și funcții de conducere complet autonomă, preconizate pentru producția de serie până în 2025.

volkswagen-id (5)

Adaugati comentariu