Mașina lansată în spațiu de Elon Musk se apropie de Pământ. Unde a ajuns?

Tesla Roadster Elon Musk 2

Elon Musk și-a trimis mașina în spațiu pe 8 februarie 2018. Roadster-ul Tesla a călătorit de atunci peste 115 milioane de kilometri și a efectuat deja prima sa rotație completă în jurul Soarelui.

Aflat în imponderabilitate de 557 de zile, mașina a străbătut o distanță egală cu lungimea tuturor drumurilor de pe planeta Pământ înmulțit cu 34.

Site-ul whereisroadster.com, care urmărește parcursul mașinii în spațiu, anunță că aceasta se va apropia la cea mai mică distanță de planeta Marte, 7,4 milioane de kilometri, pe 7 octombrie 2019, iar cel mai aproape de Pământ – 52 de milioane de kilometri – va ajunge pe 5 noiembrie.

Roadster-ul lui Elon Musk a fost lansat în spațiu, odată cu cea mai puternică rachetă construită de SpaceX, Falcon Heavy, în februarie 2018. La bordul său se află Starman, un manechin costumat în cosmonaut, care a fost ideea lui Musk și a regizorului și scenaristului britanic Johnathan Nolan, fratele celebrului Cristopher Nolan.

Elon Musk a dat lovitura! A cucerit-o pe una dintre cele mai frumoase femei din lume!

Tesla Roadster a fost lansat în spațiu cu bateria plină. Dacă acumulatorul mai are încă energie, melodia “Space Oddity” a lui David Bowie s-ar fi auzit deja de >>> Citește continuarea pe missauto.ro.

Adaugati comentariu