Mașina nu pornește? Iată care ar putea fi cauzele!

nu pornește

O dimineață în care ești deja în întârziere, iar mașina nu vrea să pornească nu este una foarte plăcută. Oricât te-ai chinui și ori de câte ori ai răsuci cheia în contact, motorul nu vrea să pornească, iar ședința pe care o aveai programată a început deja? Dacă treci prin această situație, cele mai frecvente trei motive pentru care se întâmplă asta le vei putea afla în cele ce urmează. Păstrează-ți calmul și încearcă să rezolvi rapid problema care are, cel mai probabil, o cauză care se poate rezolva ușor.

Verifică bateria auto

Cea mai frecventă problemă cu care orice șofer se poate confrunta este faptul că bateria mașinii este complet descărcată. Fie ai uitat pozițiile aprinse peste noapte, iar asta a secat bateria de curent, fie ai alarmă la mașină și în perioada în care ai stat departe de ea, aceasta a sunat pentru mult timp, sau ai uitat un consumator important pornit, precum camera de filmat a mașinii. Tot ce trebuie să faci pentru a diagnostica în mod corect această cauză este să asculți sunetele pe care motorul mașinii tale le face atunci când îi pui contactul. Dacă nu auzi nimic, înseamnă că acumulatorul mașinii nu mai are putere pentru a livra energia necesară pornirii motorului, așa că poți pune mâna pe telefon și cere ajutorul unui prieten care te poate ajuta cu un set de cabluri de curent pentru mașină, dar și cu bateria montată pe autoturismul pe care acesta îl conduce, pentru a putea face transferul minim de energie necesar pornirii motorului mașinii tale. Imediat după ce ai remediat problema, comandă o baterie auto nouă și ai mai multă grijă să oprești toți consumatorii, înainte să cobori din mașină.

Uită-te la bujii

Dacă bateria este în regulă, dar motorul tot nu vrea să pornească, aruncă-ți o privire asupra bujiilor. Dacă au o culoare aurie, înseamnă că sunt încă funcționale. Dacă sunt înnegrite, ai răspunsul la întrebarea De ce nu pornește mașina? Motorul primește mult mai mult combustibil decât este necesar, iar asta îl face să nu funcționeze. Dacă bujiile sunt înfierbântate, e posibil ca motorul să fie supraîncălzit. Asta înseamnă că vei avea nevoie să le schimbi, deci comandă un taxi, pentru că, mai mult ca sigur, mașina nu poate pleca de acolo, cel puțin pentru următoarele ore. Comandă piese auto Renault, Audi, Mercedes, Ford, Fiat sau pentru orice altă marcă ai ales să conduci, pentru că e cea mai simplă metodă la care poți apela. Piesele vor ajunge în cel mai scurt timp la destinația aleasă de tine, iar tu te vei putea bucura cât mai curând din nou de mașina ta.

Mai ai combustibil?

Dacă nici motivul anterior nu este cauza pentru care motorul tău nu vrea să pornească, ultima variantă comună ar putea fi cea a lipsei de combustibil în rezervor. Dacă ai circulat pentru mai mulți kilometri cu mașina, timp în care ceasul din bord sau afișajul electronic îți indica faptul că benzina sau motorina sunt pe terminate, e foarte posibil ca pompa să nu mai poată trimite combustibil către motor. Singura soluție pe care o ai în această situație este să dai o fugă până la cea mai apropiată benzinărie cu o canistră și să alimentezi mașina acolo unde ai lăsat-o cu o noapte înainte. Atenție la produsele petroliere, pentru că sunt extrem de inflamabile!

Acestea sunt cele mai frecvente cauze pentru care mașina ta nu pornește. Te-ai confruntat vreodată cu o situație de acest fel?

Sursă foto: https://pixabay.com/en/beginning-start-car-auto-1167082/

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top