Mașina președintelui – Emmanuel Macron a ales DS7 Crossback

Emmanuel Macron DS7 Crossback

Suspansul a luat sfârșit! Emmanuel Macron și-a ales mașina prezidențială. Noul șef al statului francez a ales DS7 Crossback, primul SUV al brand-ului premium, satelit al mărcii franceze Citroen.

Deși mulți șefi de stat aleg mașini germane sau britanice, francezii nu ar putea concepe ca președintele lor să defileze la bordul unei mașini construite în afara granițelor țării, la parada organizată pe Champs Elysees, în ziua învestirii. Omologul său de la Casa Albă, Donald Trump, este unul dintre puținii șefi de stat din lume care se deplasează la bordul unei limuzine produse local, Cadillac.

Emmanuel Macron DS7 (2)

Emmanuel Macron a ales DS7 Crossback, un crossover de lux. DS-ul în care au fost plimbați președintele și Prima Doamnă este modelul reprezentativ al gamei, modificat special pentru această ocazie. Macron a înfruntat ploaia salutând, prin trapa deschisă, oamenii care așteptau să-l vadă pe trotuarul marelui bulevard parizian, în drum spre Palatul Elysees.

DS-ul prezidențial a fost vopsit într-un nuanță specială de albastru închis, a primit interior din piele neagră, stema națională și suporturi pentru steaguri, dar și detalii aurii pe jante și în habitaclu. Cel mai special amănunt al acestui DS este însă, acoperișul. Mașina prezidențială are un acoperiș retractabil, care transformă acest crossover într-un veritabil automobil de paradă.

Emmanuel Macron DS7 (1)

DS7 Crossback este construit pe platforma modulară EMP2, la fel ca Peugeot 3008, și este rival pentru SUV-urile premium de clasă medie ca Audi Q5 și BMW 3.

La parada de la Elysees către Arcul de Triumf, Macron a ales un vehicul militar în locul mașinii civile de lux cu care ajunsese la palat, arătându-și astfel sprijinul pentru forțele armate. Cuplul prezidențial i-a uluit pe francezi cu […]

Totul despre DS7 Crossback, aflați AICI!

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top