Mașină second-hand: 4 ponturi atunci când vrei să cumperi una

piața auto Cumpărați o mașină rulată? Verificați istoricul mașinii înainte de a o cumpăra pe ro.vin-info.com!

Dacă te-ai hotărât să îți cumperi o mașină, însă bugetul alocat pentru această tranzacție nu este unul foarte mare, nu îți face griji, pentru că întotdeauna vei avea la dispoziție ofertele foarte bune de mașini second-hand. Chiar dacă unele dintre ele au în bord mai mult de 100.000 de kilometri, asta nu înseamnă că nu îți va fi de folos pentru o perioadă direct proporțională cu felul în care o îngrijești.

Dar până să ajungi acolo, va trebui să îi poți ține cheile de contact în mână. Dacă nu știi cum ar trebui să alegi o mașină la mâna a doua din ofertele vaste pe care le ai în piața din România, ți-am pregătit 4 ponturi care să îți ușureze procesul și să ajungi cât mai repede în spatele volanului propriei tale mașini. Iată ce ar trebui să faci!

1. Fă o listă cu preferințe

Înainte de toate, începe să-ți „faci temele”, trecând pe lista ta de preferințe modelele de mașini care s-ar putea încadra în bugetul pe care îl ai la dispoziție. Intră pe site-urile de nișă, analizează ofertele momentului, apoi întoarce-te la motorul de căutare și citește toate informațiile pe care le întâlnești referitoare la marca sau modelul pe care ai pus ochii. Forumurile sau grupurile de discuții te pot ajuta foarte mult, pentru că de acolo poți afla dacă un anumit autoturism este sau nu ceea ce cauți cu adevărat. Oprește-te la cel puțin trei variante, pentru a avea de unde alege mai apoi.

2. Compară ofertele

Până la urmă, totul se poate raporta la prețul final al mașinii, însă nu întotdeauna acesta ar trebui să primeze în decizia finală pe care urmează să o faci. De exemplu, poți găsi același model de mașină la prețuri diferite, însă cel mai probabil autoturismul mai scump are dotări mai bune decât cel mai accesibil. Aici e momentul să pui în balanță nevoile tale concrete și prețul cerut de vânzători. Nu cumva ai face o afacere mai bună dacă ai cumpăra varianta ceva mai piperată, care  însă nu va avea nevoie de îmbunătățiri prea curând?

3. Verifică istoricul mașinii

Într-o situație ideală, ai cumpăra mașina de la un prieten sau o rudă de încredere, iar acest pas s-ar anula de la sine. Din păcate, însă, mulți dintre noi ajung fără să vrem pe mâna samsarilor de mașini, așa că este neapărat să verificăm istoricul mașinii, înainte să batem palma cu cel care o vinde. În acest punct ar trebui să afli, ducând mașina la un service care o poate pune la testerul auto, dacă mașina are mai mulți kilometri decât cei înregistrați în bord, dacă a suferit accidente sau dacă a avut nevoie de înlocuiri ale unor piese de o importanță majoră. Iar dacă actualul proprietar refuză verificarea mașinii, cel mai probabil are ceva grav de ascuns, așa că începe să cauți o altă ofertă cât mai curând.

4. Fă un drive-test

Imediat ce ai reușit să te întâlnești cu vânzătorul, cere-i să îți permită să conduci câteva minute mașina pe care vrea să o înstrăineze. Alege o porțiune de drum unde să poți face câteva manevre, dar să ai și loc pentru a frâna sau a accelera în siguranță. Fii atent la țeava de eșapament a mașinii și observă dacă aceasta lasă în urmă fum. Verifică și suspensia mașinii, trecând cu ea peste denivelări, atât la o viteză mai mare, cât și la una mai redusă. După ce ai oprit, ridică pentru câteva momente capota și miroase, iar dacă simți miros de antigel sau de metal umed, renunță la ideea de a mai cumpăra mașina aceea.

Dacă totul a fost în regulă până acum, se pare că tocmai ai condus viitoarea ta mașină. Pregătește-te să umbli după acte și să pierzi niște timp și bani pe la ghișee, însă bucură-te că ai găsit mașina ideală pentru tine. Nu uita să treci și pe la service, înainte să o duci la Înmatriculări, iar dacă ai nevoie de piese auto originale Ford, Fiat, Skoda, Volkswagen, Audi, Opel sau orice altă marcă ai ales să conduci nu uita că cele mai convenabile oferte le găsești online.

Să o conduci fără incidente și să ai parte numai de drumuri fără peripeții!

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

MotorFest la final – București 2024

Expoziția de motoare a fost organizată de revista MotorXpert, susținută de Groupama și găzduită de București Mall. Bucureștiul, un oraș mereu în mișcare, a fost gazda unei experiențe extraordinare pentru pasionații

Scroll to Top